Kegyetlenül nekiment Puzsér Schobert Norbinak

Belföld
Hirdetés

Update-lobbi, szélhámos tevékenység - többek között ezek hangzottak el Puzsér Róbert publicistától azzal kapcsolatban, hogy Schobert Norbi visszavonul, miután a cége 40 millió forintos bírságot kapott. A Spirit FM Önkényes mérvadójában alaposan kivesézték Schobert tevékenységét.

“Eddig bírtam, visszavonulok” - mondta a Blikknek Schobert Norbi, miután 40 milliós bírságot rótt ki a GVH a fogyasztók megtévesztése miatt a Norbi Update termékeket forgalmazó cégre. A Gazdasági Versenyhivatal szerint a termékeket népszerűsítő videók több szempontból is tisztességtelenek a fogyasztókkal szemben. Ugyanis olyan állítások hangzottak el a reklámokban, hogy a termékek cukormentesek, csökkentett szénhidrát tartalmúak, hatásukra pedig elmúlik a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. Schobert Norbi szerint nem volt véletlen a mostani véletlen, valaki feljelentette őt. A vizsgálat állítása szerint padlóra küldte, ahonnan már nem tud felállni. Hozzátette, a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint százezrek életét mentette meg a rendszere.

Puzsér Róbert publicista szerint létezik “update-lobbi”, vagyis létezett, utalva arra, hogy idén januárban távozott Norbi cégbirodalmának éléről Orbán Viktor öccse és Ómolnár Miklós is. “Amikor Orbán Viktor öccse lesz a cégedben az egyik topmenedzser, az azért kimeríti a lobbizás fogalmát, főleg egy olyan országban, ami tokkal-vonóval Orbán Viktorhoz tartozik” - fogalmazott Puzsér a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában.

A publicista arról is beszélt, hogy Norbi elhitte, hogy minden sikernek a záloga az ő saját, “káprázatos” tehetsége volt. “Ez azt eredményezi, hogy a környezetéből jövő negatív visszajelzések azokra ütnek vissza, akik a visszajelzéseket teszik. Azok nem hisznek benne eléggé, nem lojálisak hozzá eléggé” - sorolta Puzsér. Az Önkényes mérvadóban az is elhangzott tőle: aki ilyen szinten nem hallgat senkire, az előbb-utóbb tönkreteszi önmagát. “A hanyatlás nem illik a mítoszba”, tette hozzá Puzsér Róbert.

Schobert Norbi tevékenysége messzemenőkig kimeríti a szélhámosság fogalmát

- véli Puzsér. Ugyanis szerinte Schobert indirekt módon azt sejtette több termékével, hogy csak az általa forgalmazott adott ennivaló vagy innivaló az, ami megfelel az Update rendszernek. “Tényleg segít nekünk az Update ásványvíz, hogy jobb súlyban legyünk?” - tette fel a kérdést Puzsér Róbert.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés