Keményen odaszólt az OMSZ-nek a Mentődolgozók Szövetsége

Belföld
Hirdetés

A napi 3500 esetet alapul véve a magyar mentési rendszer inkább előnyöket, mint hibákat mutat- mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője Rónai Egon Konkrétan című műsorában. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában reagált az elhangzottakra.

Lengyel Tibor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke kijelentette, hogy csak részben értenek egyet Győrfi Pál azon kijelentésével, hogy a magyar mentési rendszer inkább előnyöket, mint hibákat mutat. Úgy véli, nem lehet elvitatni a pozitívumokat, de foglalkozni kell a negatívumokkal, mert ezáltal lehet kevesebb probléma.

Arról beszélt, hogy szerintük a Mentőszolgálatról kifelé festett kép nem igazán teljes: olyan alapvető hiányosságok vannak, amikkel foglalkozni kellene mielőtt innovációkba fektetik az energiákat. Lengyel  szerint ilyen például a mentődolgozók fizetése. Mint mondta, egészen addig humánerőforrás-hiánnyal fog küszködni az OMSZ, amíg a mentősök fizetése nem éri el azt a szintet, ami megtartó és bevonzó erőt képviselne.

Amíg munkaerőhiánnyal szembesül a Szolgálat, addig recsegni-ropogni fog a rendszer– szögezte le, majd hozzátette, hogy amíg ilyen a rendszer, addig benne lehet a pakliban, hogy előfordulnak a Gálvölgyi János esetéhez hasonló ügyek, de hangsúlyozta, hogy a mentődolgozók minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ilyen ne történhessen.  

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke amellett érvelt, hogy nem mindig a mentődolgozókban kellene a hibát keresni, ahogy az szerinte jelenleg is történik, hanem felelősségteljesen szembe kellene nézni a rendszert érintő hiányosságokkal.

Jól bevált sablont vett elő a Mentőszolgálat, és egyből a hibát a dolgozóra hárítja, holott a rendszerben keresendő a hiba

– fogalmazott, és hozzátette, hogy nem látták, hogy egy vezető kiállna és vállalná a felelősséget.

A teljes interjú itt hallgatható meg: 

Hirdetés
Hirdetés