Kenőpénz-botrány: Már az elit sincs biztonságban?

Belföld
Hirdetés

Már az elit sincs biztonságban ebben az országban? - kérdezte Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri az ügyészség több korábbi pénzügyminisztériumi dolgozóra, köztük osztályvezetőkre, főosztályvezető-helyettesekre és egy volt helyettes államtitkárra is - írja a 24.hu. A vádak szerint valamennyien kenőpénzért cserébe főként vissza nem térítendő európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre. A korrupciós hálózat vezetője 10 évre börtönbe kerülhet, nála és családjánál százmilliós vagyont, BMW-t és Rolex karórát is lefoglaltak. A fővádlottak lehallgatott telefonbeszélgetéseikben álnéven hivatkoztak társaikra. Az ügy másodrendű vádlottja volt „az Öreg”, a harmadrendű „a Kedves”, a helyszíni ellenőrzést „Gestapo” néven emlegették. De használták a „Pumukli”, a „Bagoly” és a „Kudlik Juli” fedőnevet is. A „Kékszakállként” vagy „Lisztes Krisztiánként” emlegetett, tizenegyedrendű vádlott Varga Mihály pénzügyminiszter korábbi helyettes államtitkára, Karsai Tamás.

Mi történt itt? Elkezdte üldözni az ügyészség a korrupciót? - kérdezte Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Már az elit sincs biztonságban ebben az országban? - fogalmazott. 

Kovács 4 Zoli azt mondta, hogy elég vicces, hogy valaki 2024-ben azt hiszi, hogyha álneveken emlegetnek valakit, akkor nem fog kiderülni, hogy kiről van szó.

Szóba került a Völner-Schadl-ügy, azzal kapcsolatban, hogy Völnernek “leszóltak”, hogy hagyja abba a tevékenységét, ne keresse Schadlt. De Puzsér úgy mondta, hogy Völnernek “nem volt fantáziája ahhoz, hogy itt le lehet bukni. Hiszen itt, ezzel a 2/3-os többséggel, ezzel az éber kómában szunnyadó országgal, ezzel az óriási médiahátszéllel, ezekkel az elképesztő állami pénzekkel”, “gyakorlatilag azt csinálunk, amit akarunk”.

Puzsér szerint akik ebben a kenőpénz-botrányban benne voltak, komolyan elhihették, hogy nem volt benne a bukás és a számonkérés lehetősége a rendszer logikájában, “mindent megúszni, bármit megcsinálni és utána mindent megcsinálni - hát ez volt maga az illiberális Magyarország”.

Horváth Oszkár műsorvezető a kormányzati reakciót idézve, miszerint a korrupciót illetően zéró tolerancia van Magyarországon, azt fűzte hozzá: “ha kiderül”.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés