Kicsinyes, hogy Vidnyánszky nem hívta fel Kulkát

Belföld
Hirdetés

Ez az ember vezeti a Nemzeti Színházat, aki nem bírja felhívni telefonon Kulka Jánost és közölni vele, hogy ő lett a nemzet színésze? - tette fel a kérdést Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Nem hívta fel a nemzet színészének választott Kulka Jánost, ezzel egy 24 éves tradíciót szakított meg Vidnyánszky Attila. Kulka Jánost először a szintén a Nemzet Színésze címet viselő Molnár Piroska értesítette telefonon. Pedig ez a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatójának, azaz Vidnyánszky Attilának a feladata lett volna. Többen értetlenül állnak azelőtt, miért nem hívta fel Vidnyánszky Kulkát. Jordán Tamás úgy tudja, Vidnyánszky nem akarta értesíteni Kulkát, így ezt a feladatot inkább Molnár Piroskára bízta.

Ezzel kapcsolatban próbált meg kérdéseket feltenni az Rtl stábja a Nemzeti Színház bejáratához igyekvő igazgatónak, aki szerint az „Rtl-nek nincs joga kérdezni”. „Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal vagy este van” – magyarázta az Rtl riporterének Vidnyánszky, aki arra sem volt hajlandó reagálni, hogy az évad végén nyolcan is otthagyják a színházat, köztük Udvaros Dorottya is, aki 22 évig volt a színház társulatának tagja.

Vajon mi lehet a baja Vidnyánszkynak az Rtl-lel? - kérdezte Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Talán csak nem az alávaló, bulvár mocsok, ami ott folyamatosan örvénylik? -folytatta. De hogyhogy nincsen ugyanilyen problémája a TV2-vel? Vidnyánszky Attilából kitört a kultúrember, aki visszautasítja a bulvárt, a kereskedelmi mainstreamet - tette hozzá. Mi lenne, ha Vidnyánszky Attila mondjuk kulturális igénnyel szólalna meg és nem politikai érdekeket szolgálna? Attól tart, hogy akkor nem maradna színházigazgató? - sorolta Puzsér.

Magyar Dávid úgy véli, hogy mivel olyan ember lett a nemzet színésze, aki korábban szivárványcsaládos kampányban is részt vett, és megannyi “bűne van, amit a nemzet ellen elkövetett”, értelemszerű, hogy Vidnyánszky nem gratulálhat ehhez a díjhoz. Ez az egész nem egy politikai állásfoglalás, de Vidnyánszky azzá tette. Hozzátette: az Rtl és a TV2 között az a különbség, hogy az egyik brüsszeli bulvár, a másik magyar bulvár - esetleg egy kicsit orosz.

Érti az értetlenséget azzal kapcsolatban, miért ilyen kicsinyes valaki, de teljesen világos, miért nem tette meg ezt a hívást - folytatta Horváth Oszkár műsorvezető.

Vidnyánszky szét van esve, olyan szinten ideggyenge, hogy ezt nem érteni, mi okozza - fűzte hozzá Magyar Dávid.

Ez az ember vezeti a Nemzeti Színházat, aki nem bírja felhívni telefonon Kulka Jánost és közölni vele, hogy ő lett a nemzet színésze? Mert Kulka János mást gondol politikailag és esetleg még a végén valami olyasmit mond, amit Vidnyánszky nem szívesen hall? - fejtette ki Puzsér. Majd amikor erre rákérdeznek, olyan kínos az egész ügy, hogy elkezd az Rtl-ről beszélni. De a publicista úgy sejti, ha az Rtl azt kérdezi, nappal van-e vagy éjszaka, arra válaszolt volna, mert tudta volna a választ, nem lett volna neki kellemetlen. Szerinte Vidnyánszkynak az összes feladata közül ez a legkönnyebb, hogy felhívjon valakit és közölje vele, hogy ő lett a nemzet színésze. Miért csinálja, ha ezt sem bírja elvégezni?

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezetésére való rátermettségét egyszer demonstrálta azzal, hogy nem gratulált Kulkának, majd újra demonstrálta azzal, hogy az Rtl-t is elküldte melegebb éghajlatra - mondta Magyar.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés