Kisvállalkozások elindítását támogatja a Közel-Keleten a Hungary Helps

Nemzetközi
Hirdetés

Elindította a családi vállalkozások mikrofinanszírozási programját a Hungary Helps Aleppoban. 

Először a lakóépületek újjáépítését finanszírozták a térségben és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen már 200 otthon épülhetett meg – számolt be a tevékenységükről Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a Hungary Helps Program vezetője. A Spirit FM Magyarország segít! című műsorában elhangzott, hogy a visszatelepültek között voltak olyanok, akik már külföldről fordultak vissza.

A Hungary Helps amikor a Szíriából elmenekült keresztények és nem keresztények visszatérését támogatta, mindig a sürgősség sorrendjét követte. Először lakóépületek újjáépítését támogatták. Az egyik ilyen sikeres programjuk Homsz városában volt, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen 200 otthon épülhetett meg, oda 200 szír család érkezhetett vissza.

A legutóbbi fontos programunk, szíriai keresztény családi vállalkozások mikrofinanszírozási programja Aleppoban.

„Ez az a nagyon nehéz sorsú város, ahol a keresztények élni akarnak, megélhetést akarnak, biztos jövőt akarnak, ezért a mikrofinanszírozási program azt jelenti, hogy akik a romok közé visszatérnek és egy otthont építenek fel maguknak, kapnak egy kis támogatást, hogy például egy kézműves boltot alapíthassanak és megteremthessék a jövőjüket és a megélhetésüket” – mondta az államtitkár.

Világszerte már 1 millió embernek segített a Hungary Helps. A súlypont a Közel-Keleten van: Szíriában, Libanonban és Irakban több százezer közvetlenül elért családról tudnak. Azbej Tristan szerint a támogatások lélektani hatása sem elhanyagolható. Hiszen az ott élőknek a kilátástalanságban rengeteget jelent, hogy valaki nyugaton felismerte az ő kálváriájukat.

Azbej Tristan a műsorban elmondta: külön megtiszteltetés, hogy a program eredményeit Ferenc pápa is elismerte budapesti látogatásakor.

A teljes adás visszahallgatható a Spirit FM youtube csatornáján:

Hirdetés
Hirdetés