Köböl Anita: amikor közöltem, hogy babát várok, a szüleim azt mondták, "eszembe se jusson hülyeséget csinálni"

Belföld
Hirdetés

Rendhagyó interjú készült: ezúttal a Spirit FM #nofilter című műsorában kérdező helyett interjúalany volt Köböl Anita. Beszélt arról, hogy mindig nagy kérdés nála, meddig mehet el egy interjúban, önmagát ugyanis egy konfliktuskerülő embernek tartja. Szóba került az is, hogyan vált édesanyává.

Köböl Anita Osváth Zsoltnak elmondta, ha van valami, amit képvisel, ami mellett kiáll, abba bizony "bele tud állni". Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy be tudja fogadni a másik fél nézőpontját is. Mint fogalmazott: nem gondolja, hogy egy műsorvezetőnek az a dolga, hogy politikailag állást foglaljon, nem is ez alapján dolgozik. 

Felidézte: amikor először képernyőre került, nem ismerte még sem a saját, sem a szakmai határait, volt olyan, hogy meg kellett tennie dolgokat, amit nem szeretett volna, de volt rajta egy nyomás, a megélhetés, az egzisztencia terhe. Hozzátette: ma már mer nemet mondani.

Köböl Anita szerint az anyaság magabiztosságot hozott az életébe, mint mondta, nem akar az erős nő szerepében tetszelegni, de a lelkét megedzette az élet.

"Erős nő vagyok, viszont el tudok gyengülni, nekem is vannak nehéz pillanataim, nekem is van olyan, amikor rám jön a sírhatnék, amikor fáradt vagyok, amikor úgy érzem, hogy összeomolnék szívem szerint ennek a súlya alatt, de aztán megrázom magam" - fogalmazott.

A műsorvezető szüleivel jó kapcsolatot ápol, mint mondta, nagyon erős védőháló van mögötte. Arra a kérdésre, hogy enélkül a szülői segítség nélkül is vállalta volna-e a gyermekét, azt mondta: egyértelműen igen.

Amikor elmondta a szüleinek, hogy babát vár, és hozzátette, hogy úgy néz ki, egyedül, szülei úgy reagáltak, hogy "eszébe se jusson semmi hülyeséget csinálni". Ugyanakkor ilyesmi nem fordult meg a fejében. Megjegyezte: úgy tudja, volt egy klinika, ahová elmehetett volna, ha máshogy dönt, azt az időpontot az akkori párja foglalta, de ez nem volt opció számára.

A terhességmegszakítás szerinte azon túl, hogy egy orvosi beavatkozás, sokkal komolyabb következményekkel járhat: elveszítheti annak a lehetőségét is, hogy édesanya lehet. Mint mondta, egy ilyen élethelyzet nem teszi lehetővé, hogy két ember, akiknek ennyire ellentétes az álláspontjuk, együtt maradjanak, de úgy látja: attól, hogy a másik fél ezt nem vállalja, tőle nem veheti el azt, hogy ő viszont vállalja.

A műsorvezető könnyek között beszélt arról: nem azért sír ilyenkor, mert ez az élethelyzet nehéz, hanem mert a szívében már ott van a kislánya, és nem tudja elképzelni azt, hogy ő ne létezne. Elmondta: amikor kommentelők azzal támadják, hogyan kerülhetett ilyen helyzetbe, hogy teherbe esik és elhagyja a párja, akkor az azért fáj neki különösen, mert ezek az emberek a kislánya létezését kérdőjelezik meg.

A teljes interjú itt nézhető meg:

Hirdetés
Hirdetés