Köböl Anita: nem mindenki való szülőnek

Belföld
Hirdetés

Önzetlenségről, mérgező kommentekről, szülőségről is beszélgetett Horváth Oszkár Köböl Anitával a Spirit FM-en az Élőben jófej című műsorban.

Köböl Anita
Köböl Anita

A korlátok nélküli véleménynyilvánításba már volt, aki belebetegedett, volt, aki öngyilkos lett miatta, vagyis súlyos következményei vannak - mondta el Köböl Anita a Spirit FM-en az Élőben jófej című műsorban. A műsorvezető rámutatott, hogy jó lenne a kommentelés kultúráját átformálni, hogy ez nem arra való, hogy valaki a legdurvább módon fogalmazza meg a véleményét, a kritikáját. 

Köböl Anita saját tapasztalatot is megosztott az adásban: elmondta, hogy kapott már úgy kritikát, hogy az nem volt sértő, hogy abban nem minősítették a munkásságát, sőt, kifejezetten építő dolgokat fogalmaztak meg.

Elmondta, hogy édesanyaként minden erőforrását arra fordítja, hogy a gyermekének legyen jobb az élete, Köböl Anita szerint ez az egyik legönzetlenebb állapot.

Köböl Anita kimondta azt is, hogy nem mindenki való szülőnek, de ezt “nem ismerik fel magukról az emberek. Sok, szomorú szülő-gyermek kapcsolatot lát, amikor a szülő nem tudott stabil bástyaként ott állni a gyermeke mellett úgy és olyan módon, ahogyan arra a gyermeknek szüksége lett volna.

Azt is elismerte, hogy a mai társadalomban a gyerekvállalás egyfajta haszonszerzéssel jár együtt: ha valaki megkapja a CSOK-ot, meg tudja venni az eggyel nagyobb házat vagy a jobb autót.

"Óriási felelősséggel és áldozatokkal is jár szülőnek lenni"

- fogalmazott Köböl Anita.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés