Komoly kritikát kapott Horváth Csaba, nem támogatják az önkormányzati választásokon

Belföld
Hirdetés

Olyan, mintha Horváth Csaba polgármester rossz oldalon állna a Bosnyák tér átalakítása kapcsán, mert a Bayer Construct mellett érvel, és többször mondja, hogy ezzel jól fog járni a kerület – erről Várnai László, Zugló önkormányzati képviselője beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában. A Civilzugló Egyesület elnökeként kifejtette, hogy szeretnének egy helyi népszavazást, amin „érdemi” kérdéseket tennének fel, és egy olyan lakossági fórumot, ahol fel lehet szólalni. 

Úgy látja, hogy a polgármester 2021 novembere óta támogatja a Bayerrel való szerződéskötést. Számos alkalommal a Momentum és a DK is ellenszegült ennek a polgármesteri nyomásnak, és szerinte a DK-s alpolgármestert emiatt váltották le.

Várnai szerint Horváth Csaba egy olyan közvélemény-kutatásra hivatkozik a beruházás kapcsán, amelyre “igazi nemzeti konzultáció-típusú kérdésfeltevés volt” jellemző, és nem tartja életszerűnek, hogy 15-18 ezer zuglói személy kitöltötte volna miközben az országgyűlési választásokon általában harmincezren szavaznak a kerületben. 

“Ez egy hamisítvány volt” – mondta Várnai a közvélemény-kutatásról, majd hozzátette, hogy „én láttam ezeket az íveket, egy kézzel voltak beikszelve. Ezekhez bárki hozzá tudott jutni, százasával voltak letéve különböző helyeken a papírok.”

Várnai véleménye szerint Horváthnak nincs meg a kerületi helyismerete, és sérelmezte, hogy nem csak a kerület ügyeivel foglalkozik, hanem a fővárosi ügyek is lekötik figyelmének egy részét.

„A polgármester úr Pesthidegkúton él. Onnan ő nem érzi, hogy a Bosnyák piacot miért szeretik így a lakosok. Nem érzi ennek a kerületnek a szívét, a hangulatát. Ez nagyon sokszor probléma, nem csak e beruházás kapcsán” – fogalmazott az önkormányzati képviselő. 

Önkormányzati választások

Hivatkozás másolása

Leszögezte, hogy a Civilzugló Egyesület nem fogja támogatni Horváth Csabát az önkormányzati választáson az elmúlt három év munkája alapján. Az Egyesület saját jelölteket fog állítani, és reméli, hogy Zuglóban is lesz előválasztás, de előzetesen annyit annyit elmondott, hogy ő civilként fog indulni polgármester-jelöltnek. 

Az adottságaihoz képest Zugló nem úgy fejlődik, mint a környező kerületek. De ezt nem csak Horváth számlájára írja, hanem az elmúlt ciklusok vezetőiére is: Karácsony Gergelyére, Papcsák Ferencére, Weinek Leonárdéra.

„Nagyon sokan érzik azt, hogy Zuglóba mindig egy karrierpolitikus jön valamelyik pártnak a pártalkujával, utána odébbáll 4-5 év múlva” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy Horváth Csabát is karrierpolitkusnak tartja, aki szerinte az elvesztett főpolgármesteri előválasztás után kvázi vigaszdíjként kapta Zuglót. 

A teljes interjú itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés