Kongatja a vészharangot a szakszervezet: ki kézbesíti majd a leveleinket?

Belföld
Hirdetés

Még nem kaptak visszajelzést a postások Nagy Márton minisztertől – ezt Pfeifer Tamás, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke mondta a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Mint ismert, több száz postás tüntetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium előtt szombat délelőtt. Január elsejétől visszamenőleg inflációkövető bérfejlesztést, hosszabb távú bérfelzárkóztatási programot és a munkáltató és munkavállaló közötti egyeztetéseket kértek.

Pfeifer Tamás szerint teljesen áldatlan a helyzet, legalább 20 százalékos bérfejlesztés nagyon indokolt lenne, mert a postások fizetése nagyon elmaradott.

Érdemben nem tárgyal velük a munkáltató, hiába kezdeményezték az egyeztetést. A csoportos létszámleépítésről is a médiából értesültek.  

„Jellemző a munkáltató jelenlegi kommunikációjára, hogy a szakszervezetünk hivatalosan tájékoztatást a mai napig nem kapott erről” – fogalmazott a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

Február végén 1200 fős csoportos létszámleépítésről döntött a Magyar Posta. Utána azt ígérték, hogy segítséget nyújtanak az elbocsátott dolgozóknak a munkakeresésben, ami valóban megtörténhet Pfeifer szerint, azonban hangsúlyozta, hogy igen kétséges azon postások jövője, akik a végleg bezárt postafiókokban dolgoztak.

A teljes interjú itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés