Korrupció Puzsér szerint, hogy a Katona olcsóbban adott jegyet a DK-nak

Belföld
Hirdetés

Puzsér szerint korrupcióról van szó, ami igenis súlyos ügy, és valójában nem számít, hogy vármegyékről van-e szó vagy kisebb méretű kedvezményről.

Fegyelmi vizsgálat folyik a Katona József Színházban, mert a Demokratikus Koalíció tagjai kedvezményesen vásárolhattak jegyeket a teátrum előadásaira – közölte szerdán Baranyi Krisztina a Facebookon. Az ügyről néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzet is cikkezett. A kormányközeli lapnak a birtokába jutott egy DK-s hírlevél, ami szerint a párt tagjai november végéig 20-30 százalékos kedvezménnyel vehetnek színházjegyet a Katona előadásaira. A Katona a lap megkeresésére azt írta, hogy nem pártszimpátia alapján biztosították a kedvezményeket. Felsorolták, hogy milyen cégeknek és intézményeknek ajánlottak már fel hasonló kedvezményeket. Baranyi azt írja Facebook posztjában, hogy szerinte ez egy nagyon súlyos ügy, „annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.”

Horváth Oszkár először arra gondolt, miért ne adhatna kedvezményt cégeknek, csoportoknak kulturális intézmény. Szerinte nem kellene a színháznak magyarázkodnia, és úgy fogalmazott a műsorvezető az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en, hogy az őr részükről ez nem súlyos ügy. A DK részéről viszont lehet súlyos ügy annyiban, hogy “az egyébként is támogatásokból élő színházon nyerészkedik”, és elvárható, hogy fizessenek teljes jegyárat. 

“Ez korrupció” - szögezte le röviden a véleményét Puzsér Róbert publicista. Miért jár nekik olcsóbban a jegy? Azért, mert egy bizonyos pártnak a tagjai, és annak a pártnak a tagjai, amelyik éppen a budapesti kultúrát kapta hitbizományul? - sorolta a publicista a kérdéseit. Úgy látja, arról van szó, hogy egy “filléres, bazári, ócska, ecseri piacos, hitvány nívón előadott korrupció” ez. 

“Értem, hogy itt garasokról van szó, nem pedig szektorokról, meg vármegyékről, mint a Fidesz esetében, de ugyan számít ez?” - kérdezte Puzsér. A publicista azt mondja, hogyha “rájuk bízunk egy színházat, és ők rögtön olcsóbban járnak színházba”, akkor talán azt kell gondolnunk, hogyha szektorokat, vármegyéket bíznak majd rájuk, “azzal majd nem bugáznak?”.

Magyar Dávid azt nem érti, hogyha ez korrupció, akkor miért küldik ki hírlevélben, hogy ország-világ lássa, miért nem csinálják okosabban? Puzsér szerint azért hencegnek el vele, hogy “lépj be a DK-ba és tartozz a kedvezményezettek csoportjába”.

Puzsér az adásban Tóta W. Árpádba is beleszállt, aki ezt írta Facebook-oldalán: “Botrány, döbbenet! A szemét Gyurcsány orvul színházjegyet mutyizott a párttagoknak! Nem jachtot. Nem kurvákat. Nem kokaint. Nem vadászkúriát uniós pénzből, nem kaszinót, nem nyaralót CSOK-ra, nem sportkocsikat a jegybank pénzén, nem a komplett Balatont, nem milliókat aranyórára, nem pocaksüttetést különgéppel. Jegyeket a Katonába, harminc százalék kedvezménnyel. Nem kérdés, hogy a fideszes kemény mag számára ez gyanús és romlott dolog, olyan, mint könyveket vásárolni vagy nyelveket beszélni. Nem előlük vették el a jegyeket a gyurcsányisták, az biztos. Tóth Gabi ingyen látható a tévében, sőt ott le lehet venni a hangot. Win-win!” Puzsér erre úgy reagált, hogy “a liberális értelmiségnek, vagy a demokratáknak, ahogyan csúfolják magukat, így kell ehhez viszonyulni. Hogy meg kell nézni, hogy a korrupció az milyen tétel, illetve milyen kulturális nívójú szolgáltatás, illetve termék keretében zajlik. És hogyha a szolgáltatás az kulturált, mint például a színház, és mindössze 30 százalék, tehát csekély mértékű korrupció, akkor az nagyszerű! Bízzuk rögtön rájuk az országot, hiszen ők még csak kicsiben seftelnek”.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

Hirdetés
Hirdetés