L. Simon László nem akarja megkerülni a kényes kérdéseket

Belföld
Hirdetés

Augusztus 14-17. között rendezik meg mostmár 51. alkalommal a Tokaji Írótábor tanácskozását. Az írótábor elnöke, L. Simon László volt a Partvonal vendége a Spirit FM-en.

L. Simon László
L. Simon László

L. Simon László szerint rendkívül izgalmas, érdekes lesz az idei Tokaji Írótábor, és szeretné, hogy idén is tudjanak olyan témákat, problémákat feszegetni, amik valamennyi érdeklődő számára érdekes lehet. “Különösen fontos számunkra, hogy valamilyen módon a hegyaljai lakosságot is becsalogassuk a programjainkra” - tette hozzá L. Simon László, az írótábor elnöke a Spirit FM Partvonal című műsorában.

Mindig olyan irodalmi és közéleti eseményeket feszeget az írótábor, aminek van aktualitása, tette hozzá. Elsősorban írók, költők, kritikusok jönnek, de igyekeznek nem csak irodalmi szakmai kérdéseket körüljárni.

Az idei táborban lesz egy beszélgetés az írószervezetek elnökéről, L. Simon úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy “erős vitára számítok”.

De a legnagyobb visszhangja szerinte az “Irodalom az oktatásban” című beszélgetés lesz, ahol a Nemzeti Alaptanterv és az abban megjelenő irodalomoktatás is megjelenik majd.

Elmondta: a Libri-ügy is szóba kerülhet, bár konkrétan az elmúlt időszak történései nem kapnak külön blokkot. “Nem gondolom, hogy ilyen kényes kérdéseket meg akarnánk kerülni” - fogalmazott. 

A teljes adást itt hallgathatja vissza:

Hirdetés
Hirdetés