Lecsó: “minden problémát mindig el tudtunk simítani”

Belföld
Hirdetés

Leskovics Gábor, a Pál Utcai Fiúk alapító tagja volt a Spirit FM Nagykép című műsorának a vendége. Az énekes elárulta, hogy nagyon büszke arra, hogy együtt maradt a zenekar az elmúlt 40 évben, ami nagyon ritka.

A Pál Utcai Fiúk zenekar idén 40 éves, nagy születésnapi koncerttel készülnek ebből az alkalomból június 24-én szombat este a Budapest Parkban. Leskovics Gábor, azaz Lecsó énekes-gitáros elárulta, hogy a Partizán című dalukat csak speciális alkalmakon szokták eljátszani de ezen a bulin találkozhat majd vele a közönség. A régi tagok közül is érkeznek a koncertre, többek között Zelenák Tibor, Őri Tamás és sokan mások is. Vendégfellépőként  Péterfy Bori, Müller Péter és Kispál András is látható lesz a színpadon.

Lecsó elmondta, szerinte egy zenekar úgy működik, ha van olyan tagjuk, aki összefogja, látja, mit szeretnének képviselni. Kell egy „szócső”, egy zenekarvezető. Ő szeretné jól érezni magát, és lemezt is csak úgy akart kiadni egy idő után, ha az első daltól az utolsóig fel tudja vállalni, az utolsó két lemezüknél már ez teljesült is. Felidézte, hogy volt egy hétéves szünetük, amíg nem jelent meg új albumuk, de ezalatt is játszottak, felléptek.

Ezekben az években új dalok nem érkeztek, de “nyilván azért, mert nem voltak ott a megfelelő emberek”. Később azonban jött olyan új tag, aki ebben lendületet hozott és voltak új ötletei, akivel egyeztek Lecsó elképzelései és össze tudták gyúrni terveiket.

Az énekes elárulta, hogy nagyon büszke arra, hogy együtt maradt a zenekar az elmúlt 40 évben, ami nagyon ritka.

„Jó érzés az a tudat, hogy minden problémát mindig el tudtunk simítani. Nem akartam olyan zenekar lenni, akik első lemezük dalainak játszásával koncerteznek végig. Büszke vagyok, hogy az új dalaink ugyanúgy működnek, mint a régiek” - fogalmazott Lecsó.

Az adás során Leskovics Gábor beszélt arról is, hogyan váltak ismert zenekarrá, hogyan lettek garázszenekarból sportcsarnokot megtöltő zenészek. A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés