Leszámolna a Jobbik-Konzervatívok a végrehajtói biznisszel

Belföld
Hirdetés

A Jobbik-Konzervatívok kivetítették a végrehajtói kar épületére, hogy “Stop végrehajtó-biznisz!”, illetve Schadl György és Völner Pál arcképét. Mint közölték, ezzel rá akartak világítani arra, hogy szerintük a végrehajtói székházban lényegében egy bűnszervezet működött az elmúlt időszakban. Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője volt a kedd reggeli Aktuál című műsor vendége a Spirit FM-en.

Ez az akció arra jó, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a Schadl-Völner-ügy mögött rejtőzik egy rendszerhiba, mégpedig a végrehajtók működése - mondta a Spirit FM Aktuál című műsorában Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője. Ebből az ügyből szerinte azt lehetett megtanulni, hogy a rendszert Schadl György úgy építette fel, hogy mindaz a rengeteg pénz, amit a végrehajtók beszednek, azt vissza kellett osztani. Itt százmilliókról van szó - tette hozzá Lukács László György. Úgy gondolja, emiatt a végrehajtók egyre több pénzt szedtek be az adósoktól.

A Jobbik-Konzervatívok azt szeretné elérni, ha a végrehajtók olyan rendszerben dolgozzanak, amit “nem a profit diktál”, hanem a bírósági rendszer részeként, ottani, fizetett alkalmazottként, tisztességesen elszámolva. Az elképzelésük szerint az esetleges többletet a pénzügyi tudatosság oktatására lehetne felhasználni.

Az lenne a lényeg, hogy az emberes lássák, nem csak a politikai ügy van a Völner-Schadl-ügy mögött, hanem egy rendszerszintű probléma. Ez a rendszerszintű probléma a végrehajtói biznisz, amit meg szeretnénk állítani

- fogalmazott a frakcióvezető.

A politikus ezen kívül felháborítónak tartja, hogy “mindez az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának nagyjából a tudtával zajlott”.

Szerintük ha már most látni, hogy hibás a rendszer, nem kellene a kormánynak megvárnia, hogy az ügyben jogerős bírósági ítélet szülessen, hanem már hamarabb is lehetne módosításokat végrehajtani  ezzel kapcsolatban - konzultációval együtt.

Hirdetés
Hirdetés