Magyarnak nem az Ötkertbe kellett volna mennie bulikázni?

Belföld
Hirdetés

Magyar Péter múlt heti bulizásától visszhangzott a sajtó. Vajon az ő szintjén megengedhető, hogy nyilvános helyen szórakozzon?

Magyar Péter
Magyar Péter

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen. Magyar hosszú posztot tett közzé a történtekkel kapcsolatban, amelyben azt írja, hogy „több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”. „Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni” – írta bejegyzésében.

Magyar Péter úgy folytatta, hogy a provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. „Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – tette hozzá.

„Hiába kértük, hogy hagyja abba, és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat” – fogalmazott.

Talán nem az Ötkertbe kellett volna menni bulikázni, a minisztériumi osztályvezetők és a NER-lovagok kedvenc helyére - mondta Csunderlik Péter a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. De messzebbről megközelítve Csunderlik szerint egyáltalán nem kellett volna Magyar Péternek bulizni mennie, hiszen ő már egy 30 százalékos pártnak a vezetője, az ellenzék vezetője. Az ilyen szintre eljutó politikusok szerinte már zártkörű partykat rendeznek, ahol az ember megválogathatja, hogy kit enged be és kit nem, tette hozzá. 

Boros Tamás műsorvezető visszakérdezett: nem éppen az okozza Magyar Péter varázsát, hogy nem úgy viselkedik, ahogyan az a politikai nagykönyvben meg van írva? Ebbe a sorba ugyanis beleillik, hogy “elmegy bulikázni és berúg”. Puzsér Róbert publicista szerint a régi énjeként viselkedik Magyar, aki még nem alkalmazkodott ahhoz, hogy mekkora ember lett, ami még akár imponálhat is a kisembernek, látva azt, hogy Magyar Péter úgy él, úgy bulikázik, úgy tölti az életét, mint korábban tette. Taktikailag igazat ad Csunderliknek, Magyar ugyanis kiszolgáltatja magát a rosszhiszemű nyilvánosságnak, a provokációnak, amiből érdemes lesz tanulnia. De ő személy szerint mindig örül, hogyha egy politikába frissen belépő szereplő máshogy viselkedik, mint a politikusok, különbözik tőlük, nem hoz taktikai döntéseket, nem beszél a PR-osával, hogy aznap hol érdemes berúgnia, hanem spontán működik, létezik. Ebben Puzsér azt látja, hogy megőrzött valamit abból a civil énjéből, ami alkalmasabbá tesz valakit a vezetésre, mint a politikusok körében elsajátított hazugságkultúra.

Előbb-utóbb azért mégiscsak érdemes lenne konzultálni arról, hogy milyen imázst próbál Magyar Péter a nyilvánosság felé sugározni - reagált Csunderlik. Persze jó, ha az imázs és az identitás egybevág, tette hozzá.

Az adásban idézték Somogyi Zoltánt is, aki azt mondta, Magyar Péter feltalálta a politikai bulvárt, mire Boros Tamás rávágta: a nagy túróst, nem! “Hát ő csinálja a legjobban!”, majd hozott egy példát: Magyar abból is csinál tartalmat, hogy feltesz egy napszemcsit, odaírja, hogy nyár van, és ez elég, hogy 3500-an kommenteljenek a poszt alá. Csunderlik szerint Orbán Viktor volt mindig a legprofibb a politikai bulvárban.

Puzsér megkérdezte: vajon komolyan gondolja-e bárki, hogy Magyar akár egyetlen szavazatot is veszített emiatt az eset miatt?

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: