Major Eszter: “Szeretem konkrétan kimondani a dolgokat a szövegben”

Belföld
Hirdetés

Az előadóművészek nem feltétlenül akarják megírni a saját dalszövegeiket, erre vannak nagyon jó szakemberek - mesélte Major Eszter dalszövegíró a Spirit FM Rocktérítő+ című adásában. 

Major Eszter
Major Eszter

Felidézte, hogy régebben többnyire szerelmes dalokhoz kellett szöveget írnia, amiből tudatosan próbált kitörni, hogy azokat a gondolatokat, amelyek benne vannak, azoknak az esszenciáját hogyan tudja belevinni úgy a dalszövegekbe, hogy közben populáris maradjon.

A szerelem témakörében is próbált megragadni bizonyos részeket, például a függőséget, vagy az elválást, vagyis másfajta szerelmi kapcsolódásokat. “Szeretem konkrétan kimondani a dolgokat a szövegben, és egyébként vevők rá a hallgatók” - fogalmazott.

Olyat nem tud leírni az ember, amivel nem tud azonosulni 

- mondta Major Eszter.

Elmesélte, hogy volt már olyan, hogy eltávolodva egy daltól nem jött olyan gondolat, ami “jó lett volna”, és akkor örült volna, ha enged a zeneszerző, de ez nem történt meg. 

Szerinte jól tud működni, hogy nőként férfiaknak ír dalszöveget, ugyanis vissza tudja fejteni, hogy ő nőként milyen szöveget szeretne hallani, és így könnyebben meg tudja azt fogalmazni.

Azt látja a gyerekein, hogy bármilyen ritmust hallanak, rögtön elkezdenek rá mozogni. Ha pedig a szöveget is hozzávesszük, az “univerzális gondolatokat, ha valaki kiteszi az asztalra és megfogalmazza, dal formájában eljut másokhoz, az kicsit olyan, mintha a gondolatok cserélnének helyet” - fogalmazott. Szerinte sokat lehet segíteni a dalszövegekkel másoknak, és ezt missziójának is érzi, hogy amiről nem beszélne, azt bele tudja szőni a szövegekbe.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Hirdetés
Hirdetés