Már 20 millió forint van a DK rezsimentő alapjában

Belföld
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció szerint ellehetetlenült a vidéki települések lakóinak élete, mert orvosi rendelőket, postákat, rendőrőrsöket csuknak be, az elmúlt fél évben több, mint 800 kisbolt zárt be, és a helyiek üzemanyagot sem tudnak vásárolni a benzinkutakon.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában felidézte, hogy az árnyékkormány már több rövid távú megoldást is javasolt, például szorgalmazták az 5 százalékos energiaáfa bevezetését, a rendszerhasználati díjak befagyasztását, illetve a rezsimoratórium, a rezsimentő alap kiterjesztését. Szerinte rengeteg lehetőség lenne, de az Orbán-kormány a lehetőségek kiaknázása helyett csak repülőzik, és úgy tesz, mintha itt minden a legnagyobb rendben lenne.

Arra a felvetésre, hogy ilyen viszonyok közt mégis hogyan lehetséges akkor, hogy a Fidesz rendre nyeri az időközi választásokat is, úgy reagált, hogy a kistelepülésen élők leginkább a közszolgálati médiumokat fogyasztják, és onnan az szűrődik le számukra, hogy minden a legnagyobb rendben van. Arra számít, hogy ezek az emberek rövid időn belül rájönnek majd az igazságra.

"Annak ellenére, hogy százmilliárdokat költenek a hazug propagandájukra, ez már kevés lesz ahhoz, hogy fönntartsák a hatalmukat"

– fogalmazott Varga Zoltán.

A rászorulók megsegítésére a DK néhány hete létrehozott egy rezsimentő alapot, amiben Varga beszámolója szerint már 20 millió forint van, de ők is tudják, hogy ez csak csepp a tengerben.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés