Márki-Zay Péter: nekünk ki kell mondani, hogy nincs demokrácia

Belföld
Hirdetés

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját. Hódmezővásárhely polgármestere a Spirit FM Aktuál című műsorában arról beszélt: a párt fő irányvonala továbbra is a mozgalom, de az önkormányzati választásokon azért adnak majd támogatást.

Márki-Zay Péter azt mondta: amíg az orbáni propagandagépezet létezik, addig ugyanúgy, mint Ferenc József vagy Horthy Miklós rendszerében, Orbán Viktort sem lehet a feltételek megváltoztatása nélkül leváltani. Nem parlamenti politizálással, árnyékkormánnyal, hanem ellenzéki kerekasztallal kell kiállni, akár bojkottal, akár engedetlenséggel - fogalmazott.

A polgármester hangsúlyozta: fog lépéseket tenni ennek érdekében, neki nem egyéni karriercéljai vannak, nem ült be a parlamentbe se. Mindenkinek végig kell gondolnia, mi a legjobb esély - mondta, hozzátéve: nincs meggyőződve róla, hogy minden ellenzéki, vagy ellenzéki pártnak tartott párt ellenzéki, ugyanis azt látja, hogy sokan kollaborálnak. Márki-Zay Péter azt mondta, számos párt képviselőjét megkereste, akik eddig nem álltak kötélnek.

"Nekünk ki kell mondani, hogy nincs demokrácia" - fogalmazott. Szerinte amíg titkosszolgálati eszközöket használhatnak az ellenzékiek ellen, vagy elzárhatják előlük a pénzcsapokat, és amíg rendelkezésre áll a propagandagépezet, nem lehet leváltani a Fideszt, mert nem adottak a demokratikus választás feltételei.

Szerinte az önkormányzati választásokon a legnagyobb veszély az ellenzék megosztása, lokálpatrióta civilekre van szükség. Pártja nem kíván indulni, az csak az EP-választás miatt jön létre, illetve a későbbi önkormányzati választásokon is csak párttal lehet indulni. 

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés