Maróth Miklós: Európa megtagadta gyökereit

Belföld
Hirdetés

Magyarország nem a jelenlegi európai értékrendet követi, hanem a hagyományosat – mondta Maróth Miklós, a miniszterelnök főtanácsadója a Spirit FM Exklúzív című műsorában.

Az akadémikus a műsorban beszélt arról, hogy Európa jelenleg hogyan látja Magyarország helyzetét. „A klasszikus kultúrával együtt elvesztettük azt a képességünket, hogy visszanyúljunk ahhoz a kincsestárhoz, amelyből mi fölépítettük Európát, és most valami egészen más, talajtalan, iránytű nélküliség van” – mondta a professzor.

„Magyarország ahhoz a kultúrához, ahhoz az értékrendhez nyúlunk vissza, amit a kereszténység, a hagyományos európaiság jelentett” – tette hozzá.

Maróth Miklós szerint ha fölismerjük azt, hogy Magyarországon válsághelyzet van, hogy fogy a lakosság, akkor el kell dönteni, melyik úton lehet ezen segíteni. Ahogy fogalmazott: hogy tudjuk a magyar népet átmenteni? A miniszterelnök főtanácsadója szerint a magyar kormány megpróbál valamit csinálni. A megoldás ebben a helyzetben szerinte az, ha a hagyományosan családbarát magyar népet abba a helyzetbe hozzák, hogy több gyermek szülessen. 

A teljes adás itt látható:

Hirdetés
Hirdetés