Matolcsy és Varga Orbán Viktor figyelméért küzdenek?

Belföld
Hirdetés

Megalapozottnak tartja Lovas Judit felelős szerkesztő Matolcsy György kormányt illető kritikáit, de a szakember kiemelte a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, hogy a jegybankelnök nem emelte fel időben a szavát.

Matolcsy György többek arról ír új könyvében, hogy Orbán Viktor jövőképei délibábnak tűnnek, vagy finoman szólva is megtévesztőek. Ebben a könyvben Matolcsy György jegybankelnök korábbi írása vannak összeszerkesztve, tehát semmiféle újdonság nincs benne Lovas Judit, az azenpenzem.hu felelős szerkesztője szerint.

Úgy érzi, fel van fújva az előszó, mondta el a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. Hozzátette, erős kritika az előszó a kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban, “amit, hát lássuk be, valóban lehet kritizálni”. 

A konfliktus a pénzügyminiszter és Matolcsy György között van, akik küzdenek Orbán Viktor figyelméért, megy az adok-kapok, az egymásnak üzengetés, véli Lovas Judit.

A felelős szerkesztő úgy látja, Matolcsy mindenképp meg akarja magát, a szakmaiságát védeni, és úgy is viselkedik az elmúlt időszakban, ahogyan egy jegybankelnöknek viselkednie kell, fogalmazott. 

Szakmailag megalapozottak azok a kritikák is, amiket a kormányzat fejéhez vág, fűzte hozzá a szakember. Hozzátette, hogy sem Matolcsy György, sem pedig Varga Mihály nem mutatott önreflexiót. Matolcsy “úgy csinál, mintha az MNB mindent helyesen és rendbe tett volna”, és utólag próbálja elmagyarázni, mennyi mindenért felemelte a szavát. “Ami egyébként nem igaz”, szögezte le a szakember.

Az “iszonyatosan elszálló” inflációhoz hozzájárult a jegybank és a kormány is, és amikor rég lehetett látni, hogy emelkedőben van az infláció, “akkor bezzeg Matolcsy hallgatott”. “Szépen szórták ezeket a helikopter-pénzeket, ezeket az ingyenes hiteleket” választások előtt, tette hozzá.

A teljes adás itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés