MC Hawer függősége: “kőkeményen ment az alkohol propaganda”

Belföld
Hirdetés

A mulatós híresség, MC Hawer nemrég arról beszélt, hogy 25 év után letette az alkoholt. Az Önkényes Mérvadóban kivesézték, hogy az általa adott nyilatkozat miért is problémás, és miért a földi pokol az alkohol- és drogfüggőség.

MC Hawer, azaz Koczka Géza 25 évig volt az alkohol rabja, csak a 10. próbálkozásra sikerült végleg letennie az italt - írja a Nők Lapja Café. Azóta küldetésé vált számára, hogy megmutassa az embereknek, milyen károkat okozhat ez a függőség. Instagram-oldalán írta a következőket: 

„Mi, akik sikeresek vagyunk a zenében, sokkal esélyesebbek vagyunk a ráfüggésekre. Hiszen azért választottuk ezt a hivatást, mert ki akartuk élni kreativitásunkat és szenvedélyünket. De sokszor pont a sikerességet, népszerűséget nem könnyű elviselnünk. Mert senki sem tudja előre, milyen lesz az. Hisz előtte ismeretlen volt számunkra is. Aztán az ezzel járó súlyt próbáljuk meg könnyíteni. Ki szerrel, ki alkohollal. Aztán talán van, aki infarktust kap a sok siker okozta adrenalintól és belehal, vagy nem, van aki képes lesz túllépni és józanul kezelni. Ami a lényeg: szerintem MINDEN SIKERES ELŐADÓ SIKERFÜGGŐ “SZENVEDÉLY”(BETEG). A sikerességnél egy rosszabb van: a SIKERTELENSÉG… Tehát inkább szürcsölöm a siker levét, ami nekem pont elég és ezért örökké hálás leszek nektek” – olvasható MC Hawer posztjában. 

Nem az eszéért, de nem is a zenéjéért szeretjük MC Hawert - mondta Magyar Dávid a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Hozzátette: MC Hawer mulatós sztár volt, és ennek a keretein belül “kőkeményen ment az alkohol propaganda”, mint mondja, minden dal erről szól. “Józanul meg se lehetne hallgatni” ezt a zenét véleménye szerint. Amellett, hogy “ez a nyilatkozata szörnyű, minősíthetetlen”, együtt is érez vele.

“Az, amit Magyarországon vagy ebben a civilizációban pokolként elszenvedhet egy átlagember, az az alkoholizmus” - tette hozzá Magyar Dávid, aki szerint az alkohol egy legális drog.

“Beszédes, meg egy kicsit nevetséges is ez a duma” - fűzte hozzá Puzsér Róbert publicista. Azt kívánja a művésznek, hogy ez legyen a végső próbálkozása, de erősnek tartja azt a megfogalmazást, hogy most “végleg” letette az italt. Úgy véli, árulkodó, hogy aki így nyilatkozik, mennyire tudott szembenézni a saját függőségével, mennyire tud magában elszámolni az elmúlt éveivel.

Ezzel összefüggésben szóba került a heroin is, amiről Puzsér Róbert azt mondta: nem az az igazi csapda, hogy elhasználja az ember testét, hanem az, hogy azokat a fájdalmakat csillapítja, amely fájdalmakról nem is tudunk, amelyek a tudat küszöbe alatt vannak. De abban a pillanatban, amikor az ópiátok hatnak, az ember a paradicsomban érzi magát. Viszont amikor az ember visszatér innen, már az élet apró dolgainak sem tud örülni.

Az alkoholizmus tönkreteszi a családot, a munkahelyet, és leterheli az egészségügyet - sorolta Magyar Dávid, aki azt is kiemelte, hogy semmi sem történik a megelőzésért, sőt, közterületeken hatalmas alkoholreklámokkal találkozni.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés