"Meghasadt az a fal, amit a Fidesz 14 év alatt megépített"

Belföld
Hirdetés

Orbán Viktornak a kegyelmi ügy után hosszú idő után valódi kérdésben kellett állást foglalnia, hangzott el a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Orbán Viktor
Orbán Viktor

Kivel él együtt és mióta? Milyen ingatlana, illetve 300 ezer forintot meghaladó ingósága van? Melyik szórakozóhelyet látogatja havi, heti és napi rendszerességgel? Fogyaszt-e alkoholt, és ha igen mennyit? Többek között ezekre a kérdésekre kell válaszolniuk a frissen elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag nyomán azoknak, akik a jövőben a gyermekvédelmi szakellátásban dolgoznának.

Sokan már át is vették  a „kifogástalan életvitelt” ellenőrző adatlapot, amelyen a velük egy háztartásban élő felnőttnek is vállalniuk kell, hogy életvitelüket bármikor vizsgálhatja a „rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat ellátó szerve”.

Ezekkel a kérdésekkel aztán ki lehet szűrni a pedofilokat, a bűnsegédeket - közölte Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Mi történt a kegyelmi ügy kirobbanása után pár nappal, amikor Orbán Viktor állást foglalt? Orbán Viktor állást foglalt egy valódi kérdésben - hangsúlyozta Béndek Ábris. Meghasadt az a fal, amit a Fidesz 14 év alatt megépített, mert először a pályafutásuk során az ő központi személyiségük, a héroszuk, Orbán Viktor egy olyan kérdésben nyilvánult meg, amit a társadalom kényszerített rá, és nem ő a társadalomra - fejtette ki.

Boros Tamás megemlítette, hogy nem tudni, miért pont ez az ügy gerjedt fel ennyire, hiszen voltak más súlyos esetek is, például korrupciós ügyek. Puzsér szerint a korrupció azért nem “működik”, mert az előző és a mostani rendszer között ebben a tekintetben nincs döntő különbség. Valamint szerinte a magyarok körülbelül “egy öröklakás áráig tudják követni a nullákat”, azon túlmenően nem tudják követni az összegeket. Boros itt visszavette a szót: a kegyelmi ügy bulvárosítható, ami a korábbi botrányokkal nem fordult elő. Szerinte ebben az ellenzéki sajtó komoly munkát végzett. A társadalomnak olyan széles rétegét érte el a történet, hogy “Orbán Viktornak szaladnia kellett az események után”. Puzsér hozzátette, hogy “amputálnia kellett az üszkösödött végtagokat”, utalva Novák Katalinra és Varga Juditra. A családvédelem, mint narratíva és identitás is visszaégett rájuk, mondta Puzsér.

A publicista felidézte Kaleta Gábor esetét is, akit konkrétan hazacsempészett a titkosszolgálat, és néhány százezer forintos büntetést kapott csaknem 20 ezernyi gyerekpornó felvételért, amit a hivatali laptopján találtak. Jóformán mire ügy lett az egészből, minden el lett rendezve - fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés