Mesterházy: Nem egyeztettem Gyurcsánnyal

Belföld
Hirdetés

Nem rombolni, hanem építkezni akarok - mondta Mesterházy Attila a Spirit FM Aktuál című műsorában. A politikus szerint az MSZP-ből való kilépése nem sértettség, és nem elbukott pozícióharc eredménye, hanem jól átgondolt döntés volt. Mint ahogy nem gondolja, hogy ezzel szakadna a párt. 

"Tudatosan nem törekedtem arra, hogy sok MSZP-s politikust győzzek meg arról, hogy jöjjenek velem" - mondta Mesterházy Attila, de azt nem zárta ki, hogy bárki csatlakozzon hozzá. Mint hozzátette: nem az MSZP szétszakadására akarja építeni a pártját, új embereket szeretne bevonzani. 

Arra a kérdésre, hogy egyeztetett-e a Demokratikus Koalícióval a döntéséről Mesterházy Attila azt mondta sosem szerepelt a tervei között, hogy belépjen DK-ba, és nem is egyeztetett Gyurcsány Ferenccel erről. 

Az új párttal az önkormányzati választáson nem tervez elindulni, de az európai parlamenti választáson igen, és alapvetően vidéken akar építkezni. Olyan baloldali, szociáldemokrata embereket szeretne megszólítani, akik most nem szavaznak, mert sem Gyurcsány Ferencet, sem az MSZP-t nem választják. 

A politikus döntéséről már korábban tájékoztatta a párt vezetőit. "Van, amikor úgy alakulnak a dolgok, hogy úgy tisztességes, hogy az ember vegye a kalapját. Én úgy éreztem, most már jó pár hónapja, talán évek óta, hogy más stratégiát gondolnék helyesnek az MSZP életében. Egyszerűen sokkal dinamikusabb karakteres baloldali pártra vágytam." Mesterházy Attila 23 év után lép ki az MSZP-ből alapít új pártot Szocialisták és Demokraták néven. 

Hirdetés
Hirdetés