Mi a magyar bor jövője?

Belföld
Hirdetés

Milyen innováció vár a fiatal borászokra? Ez is szóba került a Spirit FM Veszik vagy isszák? című műsorában.

A magyar bor a magyar kultúrának elválaszthatatlan része - mondta Prónay Bence kuratóriumi elnök (Vinum Praemium Alapítvány) a Spirit FM Veszik vagy isszák? című műsorában. Ha mi külföldről szeretnénk turistákat hozni Magyarországra, a magyar bor, mint hívó szó elengedhetetlen. 

De a szakember szerint az is fontos, hogy az idejövő turisták tisztában vannak-e azzal, hogy itt van borvidék. Vannak olyan turisták, akik azért jönnek Tokaj környékére, mert meg akarják ismerni az adott bort - velük ezen a téren nincs sok tennivaló. De azokat a turistákat, akik fogyasztanak bort és nem ismerik a borvidékeket, őket fontos ezzel képbe hozni.

Prónay Bence szerint a bor izgalmas termék, amelynél együtt jár az innováció és a hagyomány, és fontosnak tartja, hogy a fiatalokat az innováció irányába tereljék. Idén különösen nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság, az alkoholmentes borok, illetve a szőlőfajta szerepet a bormarketingben. 

Ezeknek a témáknak a felfuttatása pedig nem a magyar bor nagy öregjeire, hanem a fiatalokra vár - tette hozzá. Az adásban szóba került, hogy nem csupán alkoholmentes, hanem csökkentett alkoholtartalmú borok is vannak.

A teljes adás itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: