Mi a teendő kátyúkárnál?

Belföld
Hirdetés

A kátyúkárt a Casco biztosítás tudja kezelni - szögezte le Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége elnöke a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában.

kátyú
kátyú

Önmagában a kátyúbiztosítás egy plusz segítséget tud nyújtani, de igazából nagy károk esetén a Casco adhat gyógyírt, fogalmazott. Ezeket mindenképp kiegészítésre ajánlja a szakember, leginkább a Casco mellé, mert nagyjából egy gumiabroncs árát tudja fedezni, de egy felniben vagy futóműben történt kár rendezésére csak a Casco tud védelmet adni.

Amikor a főváros kirakja a kátyúveszély táblát, olyankor nem jár az autós sikeresen egy, a főváros ellen indított perrel - emelte ki az elnök. Egyébként igen, hiszen a közút illetékes útkezelőjének felelőssége van.

A motorosok vagy biciklisek viszont súlyosan megsérülhetnek egy kátyú okozta balesetben. A szakértő kiemelte, hogy több biztosítás is köthető a biciklisekre, a motorosoknak pedig szintén a rendelkezésükre áll a Casco biztosítás.

A Casco egyébként leveszi a terhet, hogy a közúthoz vagy illetékes önkormányzathoz kelljen fordulni, akik felé magunknak kell bizonyítani, hogy valóban kátyú miatt következett be a kár. Biztosítás esetén a biztosító látja el ezeket a feladatokat helyettünk - hangzott el az adásban.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés