Mi Hazánk: Veszélyes bűnözők kerülnek szabadlábra

Belföld
Hirdetés

A kormány több ezer ember csempészt enged szabadon. A Mi Hazánk tiltakozik, hiszen közel egy évtized munkája mehet kárba, ha a kormány helyhiányra hivatkozva szabadon enged több ezer embercsempészt - tette közzé a párt közösségi oldalán.

Apáti István, a Mi Hazánk alelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta: „a kormány kiadta a 148/2023-as számú kormányrendeletét, amelyben nagyon finoman, cizelláltan egy komoly büntetőjogi szabályozás látszat köntösébe bújtatva arról rendelkezett, hogy szabadon bocsát, először közel 700, de összesen 2600 olyan személyt, akiket embercsempészés bűntette vagy embercsempészés előkészületének bűntette miatt ítéltek el jogerősen.”

A politikus hozzátette: május 2-án benyújtottak egy olyan törvényjavaslatot, amelyben többek között rendelkeznek a büntetőjogi szabályok módosítása kapcsán a külföldön végrehajtandó, vagy pontosabban a Magyarországon kiszabott, de végrehajtásra külföldre átadott szabadságvesztések kérdéséről. Május 2-án megtalálták azt a megoldást, amely április 27-én még nem jutott eszükbe.

„Nyilvánvalóan itt arról van szó, hogy helyhiány és pénzhiány miatt 2600 embercsempészt szabadon engednek, és szeretném jelezni, hogy semmilyen limit nincs, semmilyen korlát, tehát sem az években kiszabott szabadságvesztés büntetés mértékében, sem abban, hogy mondjuk legalább a visszaesőket vagy a különös és többszörös visszaesőket bent tartanák a magyar fegyintézetekben. Amit nagy nehezen összehoztak, nagyon keményen megdolgoztak érte mondjuk a határőrök, vagy határőrként dolgozó rendőreink, honvédeink, aztán az ilyen ügyekben nyomozó rendőrök, ügyészek és bírák, azt a kormány egyetlen tollvonással totálisan tönkretette, és innentől kezdve sajnos nevetség tárgyát képezi a magyar büntető igazságszolgáltatásnak ez a része.”

Apáti István felhívta a figyelmet, hogy sokszor az isteni gondviselésen múlott, hogy valamelyik rendőrünk vagy katonánk nem halt meg ezen bűnözők ténykedése kapcsán. „Sorozatlövésre alkalmas éles lőfegyverekkel garázdálkodnak, az elvileg családjukat menekítő, idézőjelbe téve békés migránsok.”

A párt alelnöke emlékeztette a hallgatókat, hogy 6-7 évvel ezelőtt beígérték kilenc fegyintézet megépítését, ebből egy sem épült meg eddig. Van egy túlnyomás a rendszeren, de nem látja pártjuk megoldásnak, hogy gyakorlatilag teljes szabadlábat biztosítanak ezeknek az elkövetőknek. Az embercsempészéssel, a globális méretekben szervezett népvándorlással vagy népvándorlaltatással összefüggésben megjelenhetnek más bűncselekmények.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés