Mi van ha nem sikerül az érettségi?

Belföld
Hirdetés

Pánikra vagy aggodalomra semmi ok, hiszen mindig van olyan lehetőség, amit az élet tud produkálni, minden helyzetre van megoldás - nyugtatta a most érettségizők szüleit Göbl Róbert, a Mind-Diák Szövetkezet vezetője a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. Szerinte mindenképp érdemes elkezdeni azokat a tanulmányokat is, amelyek a rangsorban nem az elején voltak. 

Egyrészt tapasztalatszerzés miatt, másrészt ha menet közben érzi, hogy nem ez az ő világa, még mindig vannak alternatívák, például lehet halasztani, munkát vállalni.

Ha pedig a diák nem nyer felvételt a felsőoktatásba, lehet választani OKJ képzést is, ezek közül több is akad, ami nappali tagozatú státuszt kínál.

A szakember azt is javasolja, hogy senki ne ijedjen meg attól, hogy akár kétkezi, fizikai munkát végezzen, mert mind mondja, rendkívüli gyakorlati tapasztalatra lehet szert tenni, amit sok esetben később lehet kamatoztatni.

Diákmunkát csak akkor lehet vállalni, amíg érvényes a diákigazolvány, de van ezen kívül több atipikus foglalkoztatási forma, amiről érdemes tájékozódni. Ugyanakkor Göbl Róbert azt mondja, a tanulásról semmiképp se tegyenek le a diákok, egy nyelvi képzés is nagyon hasznos lehet addig, amíg a következő évben valaki újra nekifut a felvételinek.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés