Minden, amit a borkoktélokról tudni érdemes

Belföld
Hirdetés

A fröccs is már egy laza borkoktél, de akár a sangria is idetartozik - mondta el Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa, bártender a Spirit FM Veszik vagy isszák? című műsorában.

A szakember beszélt arról is, hogy a fröccshöz egy kevés bodza- vagy levendulaszörpöt hozzáadva máris megváltoztattuk az italkeverék ízgerincét. Akár otthon is ki lehet próbálni egy ilyet, ezzel megalkotva egy új típusú italt - bátorította a szakértő a hallgatókat.

A fröccshöz jeget adni “szentségtörés”, de egy ital akkor tud megfelelően hatni, vagy megfelelő hőmérsékleten maradni, ha jeget használunk hozzá - ha az hűsít, és nem ad hozzá igazából sok mindent, akkor ebben lehet megengedőnek lenni. 

De ha egy cserszegi fűszereshez dús szódát adunk, erre pedig rátesszük egy citrom héját, az befolyásolja az ital minőségét. Az ital illata sokkal mélyebben és jobban hat az érzékszervre az ízlelésnél - magyarázta Nagy Zoltán hozzátéve, hogy az orrunk a legfontosabb érzékszervünk. Vagyis a citrom, a narancs vagy a lime héja, de a citromfű vagy a menta is befolyásolja az italt.

Hozzátette, hogy az ő dolga nem megítélni, mit kérnek az emberek, hanem a legjobb tudásával megcsinálni azt az italt, amitől az egyén élménye olyan lesz, hogy elképed tőle - tehát akár egy vörösboros kólát is lehetne tőle kérni, amit egyébként zseniális italnak tart, csak mint mondja, sajnálatos módon egy bizonyos típusú emberrel, bizonyos életkorral azonosítjuk ezt az italt. De ő látja ennek a visszatérését, hogy hamarosan jó minőségű bort és kólát fognak inni az emberek. Viszont ő ezt az italt már egy ideje fel szokta kínálni a külföldi vendégeinek, egy kis ginnel megbolondítva - derült ki.

A koktéloknak nem az alkoholtartalmuk a lényegük, hanem a bor élvezeti értékét helyezik előtérbe - mondta Nagy Zoltán kiemelve, hogy mindig minőséget fogyasszunk, és azt is mértékkel.

A teljes beszélgetést hallgassa meg itt:

Hirdetés
Hirdetés