Mindig egy lépéssel előrébb járnak a kiberbűnözők

Belföld
Hirdetés

A legtöbb ember nem elég paranoiás, könnyű megtéveszteni őket, mondta el a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Keleti Arthur, kibertitok-jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napjának alapítója.

A felhasználók nem változtak, a legtöbb kiberbetörés mögött 74-75 százalékban felhasználói hibák állnak - mondta el mondta el a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Keleti Arthur, kibertitok-jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napjának alapítója. Szerinte mindig is így lesz, az emberek hibáznak. A legtöbb ember nem elég paranoiás, könnyen megtéveszthetőek. A kiberbűnözés sokkal szervezettebb lett. Hónapok alatt képesek hackercsoportok százai egy problémára ráfeszülni, rosszindulatú programokat szolgáltatásként adnak el. Egy biztonsági incidens felfedési ideje átlagosan 200 nap. Sajnos ez a világ egyre harciasabb lett, és egyre rosszabb lett a helyzet.

Vannak egyre jobb programok, amelyek segítségével a cégek tájékoztatják az embereket, felhasználókat, ügyfeleket arról, hogy milyen támadások érhetik őket. Annak rendkívül örül, hogy már óriásplakátokon is lehet találkozni hasonló figyelmeztetésekkel. De hiába működnek ezek a megelőző programok, a bűnözők egyre felkészültebbek.

Sajnos hiába edukálják az embereket, a kiberbűnözők ügyesek. Mindig vannak újabb ötleteik, siettetik az embereket, néha megfenyegetik őket - fogalmazott.

A teljes adás itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés