Mit keres Ázsiában a magyar bor?

Belföld
Hirdetés

Hamarosan Dél-Koreába indul a Magyar Bormarketing Ügynökség és még néhány magyar borászat, ugyanis november 1-3 között rendeznek ott egy nemzetközi borkiállítást - árulta el Garai Nikolett, az ügynökség marketingmenedzsere a Spirit FM Veszik vagy isszák? című műsorában.

Ez a borkiállítás a Dél-Koreában elindult kampány kicsúcsosodása - tette hozzá Garai Nikolett. Az ügynökség egyik legnagyobb kampányáról van szó, és kiemelte, hogy azért mennek az országba, mert a hazai bormarketing stratégia során Dél-Korea az egyik elsődleges célpiac.

Ennek érdekében az ügynökséggel első lépésként kerestek egy partnerügynökséget az ázsiai térségben, hogy feltérképezzék az ázsiai borpiacot. Ennek eredményeképp megismerhették a helyi borpiaci szereplőket, a fogyasztói szokásokat, trendeket, nehézségeket - magyarázta Garai Nikolett. 

Dél-Korea az ázsiai piacok közül az egyik legizgalmasabb piac, ahol növekvő igények mutatkoznak a prémium borok iránt, derült ki. Kína és Japán is ígéretes piac lesz, de a magyar szakemberek úgy vélik, elsősorban most Dél-Koreára kell fókuszálni.

Kiemelte: világszinten mindenhol csökken a borfogyasztás mértéke, de Dél-Koreában a covid alatt megugrott a borfogyasztás, ami növekvő tendenciát mutat. Céljuk, hogy minél több helyivel ismertessék meg a magyar borok üzenetét.

A teljes adást hallgassa vissza itt:

Hirdetés
Hirdetés