Molnár Zsolt: Az MSZP rengeteg áldozatot hozott az elmúlt 10 évben

Belföld
Hirdetés

A szocialisták pártigazgatója szerint véget kell vetni az akkumulátorpárt jellegű működésnek, ami Molnár Zsolt szerint karaktervesztéshez vezetett. A Spirit FM Harcosok klubja című műsorának vendége Molnár Zsolt volt.

Molnár Zsolt annak szurkol, hogy egyszerre legyen a jogállami normák működése garantált és egyszerre kapja meg a támogatásokat is Magyarország. Az MSZP pártigazgatója szerint nem lehet pártszemüvegen keresztül nézni a kérdést, hogy minél rosszabb a kormánynak, annál jobb az ellenzéknek.

Gulyás Gergely miniszter korábban arról beszélt, a baloldal azon dolgozik, hogy a tanárok fizetésemelése ne történjen meg. Molnár Zsolt szerint pártkommunikációt alkalmaz Gulyás Gergely, amikor kiélezi, hogy a baloldal a nemzet ellen tesz, de kétségtelennek tartja, hogy az ellenzéknek tanulnia kell abból, hogy nem lehet mindent azon a szemüvegen keresztül nézni, hogy ha gyors valami a kormánynak és az ellenzék talál egy kommunikációs fogást, akkor a magyar választók szimpátiát tanúsítanak az ellenzék iránt. Hozzátette, hogy sokszor látszódhat úgy, hogy ellene szurkolnak ezeknek az ügyeknek, miközben ez nem jók és rosszak harca.

„Sajnos az ellenzéki politikusok között is van egy olyan nézőpont, ami a stílussal is kéz a kézben jár, abból indulnak ki, hogy ami rövidtávon kudarcnak tűnik és kommunikálható a kormánypártok részéről, az segíteni fog az ellenzéknek, ezáltal fogjuk megnyerni a választásokat, így lesz demokrácia. Ez a gondolkodásmód kudarcos. Vannak, akik így gondolják, nem gondolom, hogy ők rosszat akarnak az országnak, csak helytelenül mérik fel ennek a hatását”

– fogalmazott a műsorban.

Molnár Zsolt örülni fog, ha ilyen garanciák mellett megkapja Magyarország az uniós pénzeket.

Mit tud az MSZP, amit más pártok nem?

Hivatkozás másolása

Szerinte, ha stabilan nézzük azokat a kutatóintézményeket, amelyek megközelítették azt az eredményt, amit a pártok elértek a választáson, azok alapján stabilan fölötte van a parlamenti küszöb értékének. Nem aggódnak azon, hogy a parlamenti küszöböt elérik-e, vagy az EP-választás esetében elérik-e az 1 mandátumot, egyébként kettőért akarnak „harcba indulni”. Arra készülnek, hogy önállóan fognak indulni az EP-választáson, de nyitottak az ellenzéki együttműködésre.

Arra a felvetésre, hogy Horn Gyula óta az MSZP a munkáskáder féle politikustípust elhanyagolta volna, Molnár Zsolt azt mondta: valóban nem ez volt a prioritása a szocialista pártnak, de Komjáthi Imre szimbóluma lehet ennek az értékrend visszahozatalának, miközben Komjáthi Imre jelenleg is egyetemi tanulmányokat folytat. Molnár Zsolt a leghitelesebb magyar politikusok között tartja számon Komjáthit. Úgy gondolják, hogy magyar szociáldemokrata típusú szocialista pártnak lesz jövője, ami együtt tud élni a nemzettudattal, a történelmi tragédiákkal, a hazaszeretettel, azonban a patriotizmus nem nacionalizmusba fordul.

Egész Európa küzdelme arról szól, hogy a középosztály megtartsa valamilyen módon azt az életszínvonalát, ami kezd kicsúszni alóla. A világ szociáldemokrata lesz, az a kérdés, hogy ezeket a szavazatokat Orbán Viktor söpri-e be, amiket az elmúlt 10-15 évre magához láncolt részben – mondta a műsorban Molnár Zsolt.

A magyar társadalom értékrendjét tekintve szociáldemokrata, de csatlakoztak a Fideszhez olyan választók, akik hisznek a szociális biztonságban, és ott találták meg a számításukat – vélekedett a pártigazgató.

Arról is beszélt: az MSZP rengeteg áldozatot hozott az elmúlt 10 évben, az együttműködés, az előválasztás alapján megválasztott jelöltek tekintetében, mondhatjuk, hogy akkumulátorpárt jelleget mutatott, aminek véget kell vetni. Ez Molnár Zsolt szerint ugyanis karaktervesztéshez vezetett.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés