MSZP: Több munkavédelmi ellenőrzést a gyárakba

Belföld
Hirdetés

Az MSZP szerint a kormánynak be kell bizonyítania, hogy többre tartja a magyar dolgozók érdekeit a nemzetközi nagytőkénél. A párt azt várja a kabinettől, hogyha már megépíti az akkumulátor gyárakat, legalább üljön tárgyalóasztalhoz a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. Az MSZP társelnöke, Komjáthy Imre volt a Spirit FM vendége az Aktuál című műsorban szerda reggel.

“Kevés létszámú ellenőr is kétszer is meggondolja, hogy merjen-e egy kormánystratégiai partnerhez elmenni ellenőrzést tartani” - mondta Komjáthy Imre, az MSZP társelnöke a Spirit FM vendége az Aktuál című műsorában. Szerinte ezért lenne szükség arra, hogy ne csak a munkáltatókkal, hanem a szakszervezetekkel is legyen stratégiai megállapodás, amiben fektessék le, hogy erősítsék meg és bővítsék ki az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség hatósági ellenőreinek a számát. 

Hozzátette, biztosítani kell a munkavállalói érdekképviselők számára szélesebb mozgásteret arra, hogy a súlyos munkajogi, foglalkoztatói szabályok be legyenek tartva és lehessen is azt ellenőrizni.

“Nem túlórában kell megkeresni a megélhetésre valót” - fogalmazott Komjáthy. “Ükapáink az utcán a vérükkel harcolták ki azt, hogy legyen 8 órás munkaidő. Szembementek a csendőrökkel ennek érdekében, most meg ezt a jogot simán odadobják és elveszik az emberektől. A szabadidő az a dolgozóé és a családjáé” - szögezte le a társelnök.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés