Művérben ázó emberek Zamárdiban: “megkerülhetetlen, hogy az ember komolyan vegye őket”

Belföld
Hirdetés

Három, művérben ázó ember sokkolta Zamárdiban a strandolókat vasárnap. Egy vegán szervezet legújabb performansza volt ez, az akció során három, bolti hústálcát imitáló fehér dobozban magukat halottnak tettető vegán aktivisták voltak. A bohóc karmai között című műsorban ezt is kivesézték a Spirit FM-en.

Hungarian Animal Rights Corps

Tasnádi András szerint a vegán performanszok megszaporodtak Magyarországon az utóbbi időben, hangzott el a Spirit FM-en az A bohóc karmai közt című műsorban. Szerinte általában az aktivisták fantáziatlanul és teljesen értelmetlenül állnak bele a magyar társadalomba, de a balatoni akció “olyan volt, mint egy nyugati performanszművész előadása Berlinben vagy Párizsban”.

Hozzátette, “nyilván az ember a tartalmával nem feltétlenül ért egyet, de amikor ilyen minőségű a tiltakozás, akkor az az igazság, hogy megkerülhetetlen, az hogy ember komolyan vegye őket”. 

Forgács Bianka úgy véli, a legtöbb városi embernek nincs olyan hozzáférése, hogy megértsük, mit is jelent a nagyüzemi állattartás. Hozzátette, az állattartásnak és -fogyasztásnak van kulturált formája, de “amit ma űzünk, az nem az”.

A teljes adás itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: