“Nem a genetikánk határozza meg azt, hogy milyen sorsunk lesz”

Belföld
Hirdetés

Sokan születnek hátrányos helyzetben, ami arra sarkallja őket, hogy a legjobbak legyenek - vélekedett Somogyi Tímea Anna, szociológus a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában.

Somogyi Tímea Anna, szociológus
Somogyi Tímea Anna, szociológus

Nem a genetikánk határozza meg azt, hogy milyen sorsunk lesz - fogalmazott Somogyi Tímea Anna, szociológus a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában. Hacsak nem valaki olyan sérüléssel születik, ami komolyan meghatározza az ő lehetőségeit, de még abból is olyan jó dolgokat lehet kihozni - tette hozzá.

“Azt látom a világban, hogy sokan születnek hátrányos helyzetben és a szorgalmukkal olyan sikereket érnek el, ami látványos és ez a hátrány sarkallja őket arra, hogy a legjobbak legyenek” - mondta el.

Ő tudásszomjjal született, borzasztóan vágyott arra, hogy megértse az őt körülvevő világot. Nagyon gyorsan megtanult olvasni, sok könyvük volt. Elárulta, hogy azért tanult meg olvasni, hogy annyi mesét olvashasson, amennyire csak vágyik. Elmondta, hogy gyerekként a cigánysoron laktak a családjával, a szülei nagy szerelemben éltek, az apukája volt a környékükön “az egyetlen fehér ember”. 

Úgy véli, ha az ember olvas, azzal átröppen egy csodálatos világba, ahol nincs lehetetlen, ahol bármi megtörténhet, ahol bármi megvalósulhat. A fizika és matematika pedig a való világnak a megismerése, kiemelte a fizika és társadalomtudományok hasonlóságát abban, hogy mindkettő törvényszerűségen alapul és segítenek megérteni a történéseket.

14 éves korában lett terhes, és számára nem volt kérdés, hogy “hol kezdődik az élet”. Szerinte nincs olyan ember, aki nem volt embrió, és az emberi élet a megfoganástól értékes. Hozzátette, hogy nem ítélkezik azok fölött, akik más döntést hoznak.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés