Nem lehet a végtelenségig árat emelni a hazai fesztiválokon

Belföld
Hirdetés

A hazai fesztiválok a legdrágábbak között vannak a térségben. A napi.hu szerint a napijegyek és a bérletek árai tavalyhoz képest 20-35 százalékkal is emelkedtek, ami már érződik a jegyeladásokon. Az szezonról Borsa Kata, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke nyilatkozott a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.

Magyarország igazi fesztivál nagyhatalom - mondta Borsa Kata, a  Magyar Fesztiválszövetség elnöke. A Spirit FM Aktuál című műsorában az elnök hangsúlyozta, hogy a fesztiváloknak a költségei nagyon megugrottak, például az energiaárak miatt, de a műszaki személyzet, illetve a technikai és logisztikai háttér is jelentős dráguláson esett át. 

Arra a felvetésre, hogy a Sziget fesztiválra 146 ezer forintért lehet bérletet venni, Borsa Kata úgy reagált, hogy “már elég kevés dologra kapom fel a fejem”. 

Megerősítette, hogy vannak szervezők, akik úgy emelik az árakat, hogy alig legyen észrevehető, vagyis a tavalyi árakon adják a bérleteket, de egy nappal lerövidítették a bulisorozatot. Így tett például a Strand Fesztivál is. Borsa Kata ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy ez egy tipikusan magyar fiatalokat megcélozó fesztivál, ezért a hazai bulizók pénztárcájához igazították a belépőket. “Nem lehet a végtelenségig árat emelni”, mondta Borsa Kata. 

“A nagy fesztiváloknál tényleg üzletről beszélgetünk” - fogalmazott Borsa Kata. Amíg van rá igény, és van, aki ebben üzleti lehetőséget lát, addig lesznek nagy fesztiválok, magyarázta.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés