Nem lehet teljesen felszámolni a terrort Tarjányi szerint

Nemzetközi
Hirdetés

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő úgy vélekedett a Spirit FM Ostrom című műsorában, hogy a Hamász nem adja fel és hiába kommunikálja azt bármilyen ország, hogy megsemmisít egy terrorszervezetet, ez gyakorlatilag lehetetlen küldetés.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Az ATV Start műsora számolt be először a múlt heti jeruzsálemi merényletről, a lövöldözésnek több halálos áldozata és sérültje is volt. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában azt mondta: kommunikálhat bármilyen kormány, bármilyen katonai erőn keresztül arról, hogy a terrorszervezeteket teljes egészében meg lehet semmisíteni, ám a valóság az, hogy a katonai szárnyát, vezetési pontjait, vezetői rétegét lehet likvidálni. De az, hogy egy terrorszervezet soha ne tudjon végrehajtani többé támadásokat, ez elképzelhetetlen.

Tarjányi szerint a jeruzsálemi támadáshoz hasonló merényletek üzenete éppen ez, hiába történnek katonai műveletek Gázában, a Hamász vagy más terrorszervezet megmutatja, hogy Izrael hiába erős katonai szempontból,  a terror és a félelemkeltés továbbra is ott lebeg az izraeli lakosság felett. Ennek szerinte nagyon komoly kommunikációs és titkosszolgálati vetületei vannak. Politikai szempontból is sok mindent felvetődhet a hibáztatás és felelősségre vonás szempontjából, a szakértő szerint ez be is következik majd.

A szakértő azt is elmondta, hogy nem biztos abban, hogy nem lesznek további támadások az elkövetkező időszakban. Azt mondja, a Hamász olyan stratégiát sajátított el, amiben vannak elsődleges szándékkal végrehajtott támadások, de vannak alvó sejtjei is, amiket csak később aktiválnak, ezzel folyamatosan fenntartva a terror hullámait.

A teljes adás itt visszanézhező:

Hirdetés
Hirdetés