Nem múlt el a sztrájkveszély a MÁV-nál

Belföld
Hirdetés

Még mindig nem kapták meg a mozdonyvezetők azt a beígért 300 ezer forintot, ami a sztrájktól való elállásuk megállapodási alapja volt, így még nem múlt el a sztrákveszély sem - mondta Barsi Balázs a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Ráadásul a munkáltató nem tudja biztosítani az előírt munkakörülményeket sem a szakszervezet elnöke szerint. Barsi Balázs úgy látja, hogy a dolgozók fáradtak, de egyelőre még kivárnak. 

Épp ma ülnek össze tárgyalni a különböző érdekképviseletek, és napirenden lesz az esetleges sztrájk is a ki nem fizetés miatt - mondta. Ha sürgősen nem kapják meg a nekik odaígért pénzt, akkor azt sem tartja kizártnak Barsi Balázs, hogy még idén sztrájkba léphetnek a mozodnyvezetők.  

A dolgozók azonban nem csak a munkabérekkel, hanem a körülményekkel is elégedetlenek. Példaként említette a penészes egyenruhákat, a betiltott kávéfőzőket, de tudnak olyan esetről is, hogy a szolgálat előtt megnézték a táskáját egy dolgozónak, hogy nem vitt-e be valamit, amivel melegedni lehetne a munkahelyén. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés