Novák András: megvisel, de utána menni kell

Nemzetközi
Hirdetés

A törökországi földrengés helyszínéről tudósít folyamatosan Novák András, akinek megrázó riportja bejárta a magyar sajtót, amikor a mentést végző Pavelcze László elsírta magát a kamerája előtt. A riporter a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában beszélt arról, hogyan reagált akkor, és milyen történetekkel találkozik.

"Elárulhatom, amikor Laci elsírta magát, leállítottam a kamerát, megölelgettem, én se tudok mást csinálni. Megvisel, de utána menni kell, Nincs idő érzelmeskedni, bármilyen kegyetlenül hangzik, emberek vannak most a romok alatt. Az utolsó másodpercek vannak arra, hogy még lehetnek túlélők a romok alatt" - mondta Novák András. 

Az ATV riportere forgatta, ahogy a kislányt, akiért 10 órát küzdöttek, és aki 50 órát volt a romok alatt, kiemelik a roncsok alól. A videó Novák András Facebook-oldalán elérhető.

Novák András a műsorban újabb megrázó mentésről számolt be: a görög csapat kereső kamerával talált meg egy olyan 5 éves kisfiút, akit a halott apukája ölelt szorosan, így élte túl a földrengést, 48 órát volt a halott édesapja ölelésében. 

Most már hét különböző magyar csapat van kint, nagyságrendben két tucat embert, köztük rengeteg gyereket emeltek ki a romok közül. 

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés