Novák Előd: kormányzati felelősség is van a Momentum plakátkampány-ügyében

Belföld
Hirdetés

A magyar titkosszolgálat által feltárt amerikai milliárdokból folytat tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak minősülő óriásplakát-kampányt a Momentum, ezért feljelentést tett a Mi Hazánk. Novák Előd, a párt alelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: ellenzéki és kormányzati felelősséget is lát az ügyben.

Mint mondta, a Momentum eddig tagadta az osztozkodásban való részvételét, most azonban kiderült, hogy az ő média- illetve cégbirodalmuk is kapott ebből a pénzből. A titkosszolgálati jelentésben említett cég egyértelműen összefüggésben van a Momentum plakátkampányát lebonyolító céggel - szögezte le.

A "lex Simicska" óta bevezették, hogy a pártok csak listaáron hirdethetnek óriásplakátokon, de Novák Előd szerint a Momentum a piaci ár negyedéért kapott plakáthelyeket. Megjelent egy új cég, a Street Fluence Kft, ez biztosítja a Momentum kampányát, mégpedig úgy, hogy más pártnak nem ad helyet semmi áron, legalábbis a Mi Hazánknak nem válaszoltak - mondta a politikus.

Szerinte az is érdekes, hogy ezt a céget 3 millió forintos alaptőkével alapították, amely 2022-ben "varázslatos fejlődéssel" több mint kétezer plakáthelyet birtokol. 

Mint mondta, kormányzati felelősség is van, ugyanis először 2051-ig titkosították ezt a titkosszolgálati jelentést, ráadásul nem engedtek betekintést a Mi Hazánknak, holott Novák Előd a Honvédelmi Bizottság tagjaként átment a nemzetbiztonsági átvilágításon, de a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésein nem engedtek neki betekintést, csak más ellenzéki pártoknak, amelyek tagjai a bizottságnak: a Jobbiknak és az MSZP-nek. A Mi Hazánk hiába kérte, tagként nem kapott helyet a bizottságban - tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt hallható:

Hirdetés
Hirdetés