Nyakunkon a Black Friday: mire figyeljünk, hogy ne verjenek át?

Belföld
Hirdetés

Itt a Black Friday, a leárazási dömping - ilyenkor különösen figyelniük kell a vásárlóknak, mert nagyon sok buktatója lehet a netes rendeléseknek. A Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában a szakértő elmondja a legfontosabb szempontokat.

“Csak most, csak ebben a pillanatban” - számtalan ilyen üzenettel találkozni a különböző weboldalakon. Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője arra hívta a fel a figyelmet a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, hogy ezeknek a felhívásoknak nem szabad hinni, mindig érdemes utánanézni, hogy máshol nem ugyanannyi-e az adott termék alapára, mint ami az éppen felugró hirdetésben hihetetlenül akciósnak tűnik.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy előfordul, hogy a webáruházat üzemeltető cégről, magánszemélyről nem derül ki semmi a honlapon, és ilyenkor nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhet a fogyasztó, ha probléma merülne fel.

Amit fizetés előtt érdemes ellenőrizni: ÁSZF van-e a honlapon, illetve keressük meg, ki üzemelteti a webáruházat. Ha egyiket sem találjuk, csak a megrendelés és a fizetés lehetőségét, akkor azonnal be kell zárni azt az oldalt, javasolja a szóvivő.

Kispál Edit azt is kiemelte, hogy nagyon gyanús, ha a vásárlási folyamat során a honlap átirányít egy másik weboldalra, ilyenkor érdemes még körültekintőbbnek lenni.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés