Orbán politikája kivezeti az országot a nyugati szövetségből?

Belföld
Hirdetés

Magyar-török együttműködést jelentettek be a héten, ezzel kapcsolatosan Puzsér Róbert elmondta, hogy a Rákosi-kort idézte meg Orbán Viktor miniszterelnök.

Kiemelt stratégiai együttműködést kötött Magyarország és Törökország, az erről szóló dokumentumot Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn írta alá Budapesten. A miniszterelnök a következőket nyilatkozta:

„A mai napon kiemelt stratégiai együttműködési viszonyt hoztunk létre a nemzeteink között. Nem tudom, hogy van-e még följebb. A kiemelt stratégiai együttműködés a diplomácia nyelvén a legszorosabb, baráti, testvéri és politikai együttműködést fejezi ki, és benne van a két nép szándéka, hogy olyan szorosan akarnak együttműködni egymással, amennyire ezt csak két nép és ország teheti. Az előző századot mi, magyarok elvesztettük, de az a tervünk, hogy a XXI. századot megnyerjük. A nagy terv az, hogy a XXI. században a magyarok és a törökök együtt lesznek győztesek."

Csodálatosak ezek a dumák, megidézik a múlt század szellemét, amikor Orbán Viktor kifejezésre juttatja, hogy ez a kiemelt stratégiai együttműködés a két nép szándékát fejezi ki - fűzte hozzá Puzsér Róbert publicista, aki itt el is nevette magát az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Az a helyzet, hogy a Rákosi-kor szellemét idézi ez a szöveg - mondta ki, hozzátéve: “micsoda demagógia ez!”

Szóba került az is, hogy a török elnök az izraeli háború kapcsán az 1967-es határok visszaállítását követeli, vagyis Puzsér szerint azt, hogy Izrael adjon vissza területeket. “Ezt Orbán Viktor nem hallja meg” - mondta.

Aligha van ma már olyan autokrácia a világon, amellyel Magyarország ne fűzte volna a lehető legszorosabbra a nemzetközi kapcsolatait - jelentette ki Puzsér. “A helyzet az, hogy Magyarország jelentős mértékben Magyarisztán” - mondta. A publicista nem érzi, hogy ez a politika hosszabb távon Magyarországnak a nyugati integrációját fenntarthatná. Ez a politika így vagy úgy ki fogja vezetni az országot a nyugati szövetségből szerinte.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés