Orbán Viktor a saját szuverenitását félti az EU-val szemben?

Belföld
Hirdetés

Orbán Viktor és Szijjártó Péter lépten-nyomon a magyar állam szuverenitására hivatkoznak, mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában. 

Az Európai Bizottság még márciusban tett javaslatot az uniós villamosenergia-piac reformjára a megújuló energiára való átállás felgyorsítása és a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonása érdekében. A reform célja, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, hogy megvédjék a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól és a piaci manipulációtól, valamint hogy versenyképesebbé és tisztábbá tegyék az EU iparát. Kiderült azonban, hogy Magyarország ellenzi ezeket az intézkedéseket. Szijjártó Péter jelezte, hogy Magyarország nemmel fog szavazni, mert ez elvenné a kormányok jogát arra, hogy polgáraik érdekében alacsonyan tartsák a közüzemi árakat.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter lépten-nyomon a magyar állam szuverenitására hivatkoznak, mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában. És mintha az Európai Unió veszélyeztetné ezt a szuverenitást, vagyis az uniós tagság felszámolásával tudja a magyar állam megvédelmezni magát. De vajon a magyar állam szuverenitása, amire ők hivatkoznak? “Ez nem Orbán Viktor szuverenitása véletlenül?” - fejtegette Puzsér.

2010 előtt Orbán Viktor nem volt ennyire szuverenista, idézte fel a publicista. Szerinte pusztán arról van szó, hogy akkor Gyurcsány Ferenc tartozott a magyar állam szuverenitásához, és emiatt ez nem volt számára olyan fontos.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés