Orbánnak a háború az utolsó dolog, amibe még kapaszkodni tud

Belföld
Hirdetés

Horváth Oszkár szerint ez azért visszatetsző, mert a legitim 2/3-os választói támogatással rendelkező miniszterelnök lehetne kevésbé gyáva és inkább bátor annyira, hogy megküzd az újabb legitim megválasztásért, nem pedig egy ilyen manipulációba kapaszkodik, mondta a műsorvezető a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök Bohár Dánielnek adott interjút a Patrióta YouTube-csatornán. Az adásban végig az orosz–ukrán háborúról és az atomháborús fenyegetésről volt szó. Orbán szerint egy európai háborúval csak egyre fogynak a fehér, keresztény emberek, amivel csökken a súlyunk a világban, az ő fő célja pedig az, hogy Magyarország kimaradjon egy lehetséges harmadik világháborúról.

Az interjúból kiderül, hogy Orbán rémisztő ötletnek tartja, hogy NATO-csapatok menjenek Ukrajnába, és elképzelhetőnek tartja, hogy 10 év múlva azt fogják mondani, hogy az orosz–ukrán háború volt a harmadik világháború előszobája. Szerinte meg kell állítani „a brüsszeli háborús pszichózist”, hogy ezt elkerüljük.

Orbán szerint a magyar titkosszolgálatok azzal számolnak, hogy a háború áldozatainak száma már most is félmillió és egymillió között van. Neki a háború kitörése után rögtön nem tetszett a nyugati stratégia, amelynek lényege, hogy a nyugati országok adnak pénzt és fegyvert az ukránoknak. Azt mondja: ő már a háború elején megkérdezte a nyugati vezetőket, hogy szerintük mennyi fegyver szükséges Ukrajna győzelméhez, ha beleszámítják, hogy az oroszok is gyártanak közben fegyvereket. Szerinte erre soha nem tudtak érdemben válaszolni, mert erre nagyságrendi becslések sincsenek.

Egy Magyar Rádiós interjúban 25 perc alatt 67-szer mondta ki a háború szót a doktor miniszterelnök úr - idézte fel a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában Kovács 4 Zoli hozzátéve, hogy ha el akarna neki adni valamit, akkor ez kezdene neki gyanús lenni.

Horváth Oszkár műsorvezető úgy van Bohár Dániel interjújával, mint “Rákay Kálmán VI. Fülöp” filmjével: kiszámolta, hogy körülbelül 600 forinttal már úgy is benne van, hogy nem nézte meg azt.

Kovács 4 Zoli szerint ebből a szempontból a Megafon az igazi csúcs, ahol fizetjük a tartalom legyártását, hiszen kapnak érte pénzt, szerinte nem is keresnek vele olyan rosszul. Feltételezi, hogy aki ennyire elszánt, hogy felmerülhet, hogy morálisan ingoványos talajon lépked valaki, akkor azt meg kell fizetni.

Persze benne lehet a patriotizmus, csak amikor már azt látod, hogy olyan eszközöket kell használnod ahhoz, hogy az általad patriótának gondolt viselkedést meg tudd támogatni, és ehhez nemtelen eszközökhöz kell nyúlni, az már… - mondta Kovács 4 Zoli.

Hozzátette, hogy a Megasfon influenszerei nem valódi influenszerek, akkor lennének azok, ha olyan követőtáboruk lenne, akik mellett nem lenne szükség hirdetni a táborukat.

Orbán Viktor egy másik interjúját emlegette fel Horváth Oszkár, amiben a miniszterelnök 12 másodpercenként, néhol 3 másodpercenként mondta ki, hogy háború. “Érezni, hogy ez az utolsó dolog, amibe kapaszkodni tudnak”, ami szerinte azért visszatetsző, mert a legitim 2/3-os választói támogatással rendelkező miniszterelnök lehetne kevésbé gyáva és inkább bátor annyira, hogy megküzd az újabb legitim megválasztásért, nem pedig egy ilyen manipulációba kapaszkodik. Nem áll ki az ügyekkel, megbuknak a 6-7 legfontosabb kampányüzenetükkel, ami nem is választási ígéret, hanem félelem trigger. És azok mögül is kidőlnek, mert kiderül, hogy az “el a kezekkel a gyerekektől” azt jelenti, hogy “tegyük a kezünket a gyerekekre”. Az, hogy bár békepártiak, Csádban állomásoznak magyar katonák. És mindegyikre lehet egy ilyet találni - fejtette ki Horváth Oszkár.

Az a furcsa Kovács 4 Zoli számára, hogy a háború folyamatos ismételgetése még mindig nem sok a Fidesz saját közönségének. Átlátszónak tartja ezt a kommunikációt. Ki az a réteg, akinek ez nem büdös? - tette fel a kérdést. 

Börzsei Dávid arról beszélt, hogy eddig is létezett a háborúval való riogatás, de szerinte azért lehet most ennyire vad a helyzet, mert egy olyan helyzetben találták magukat, ahol a megszokottnál több embert érdekel az EP-választás és a gyurcsányozás már kontraproduktív lett.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés