"Paks 2 már vagy meghalt, vagy haldoklik" - másban gondolkodik az MVM új vezetése?

Belföld
Hirdetés

Mátrai Károly lesz az MVM csoport igazgatója - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium. Balogh József energiapiaci szakértő a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: Magyarországon az MVM nagyon meghatározó szereplő, az áramon kívül a gáz üzletágban is benne vannak, és ők a távhőszolgáltatók több vidéki városban, és nagyon érdekes, hogy az új minisztérium alatt hogyan próbálnak új szerepet találni maguknak.

Balogh József szerint az új menedzsment rámenősebb lesz, mint a régi volt, ugyanis több pénzügyi háttérrel rendelkező szakember van, ők "nem fognak totyogni". Felidézte, hogy a társaság korábban már tőzsdeképesnek volt minősítve, de aztán beindult a rezsicsökkentés, ami miatt az MVM ma is veszteséges.

A sajtóban is megjelent, hogy Mátrai Károly korábban dolgozott együtt Lantos Csabával, a szakértő azt mondta, jelenleg nem tudna jobb embert elképzelni a pozícióra.

Az MVM-nek hatalmas portfóliója van, ez szinte az egész gazdasági életet lefedi. Az új menedzsment megpróbálhatja optimalizálni ezt a társaságot, csökkenteni a veszteséget. Itt valami nagyon érdekeset lehet majd csinálni - fogalmazott.

Balogh József rámutatott: Paks 1-et az MVM üzemelteti, ott elég sok már a leállás, felújításra lenne szükség. Paks 2 már "vagy meghalt, vagy most haldoklik", a szakértő szerint másban kellene gondolkodni, és lehetséges, hogy az új vezetésnek ez is a célja.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés