Pesty László: amikor nagy gond van, az Isten lenyúl értem

Belföld
Hirdetés

Istenről, hitről is beszélt Pesty László a Spirit FM-en az Élőben Jófej című műsorban, de azt is elmondta, hogy számára miért nem jó film az Apádra ütök.

Pesty László
Pesty László

Pesty László filmrendező-producer a Spirit FM Élőben Jófej című műsorában elmondta, hogy úgy hisz mélyen Istenben, hogy soha életében nem volt Istenélménye, vagyis nem hallotta az Istent, hogy hozzászólna, jelet se nagyon tapasztalt. Amikor viszont nagy problémája volt az életében, mindig “szerencséje” volt, de ő ezt így éli meg: “amikor nagy gond van, az Isten lenyúl értem”.

A beszélgetésben több film is szóba került. Pesty azt mondta: gyerekkorában azt tanulta, hogy vicc az, amin az emberek nevetnek. “Én a Csak egy kis pánikon és a Még egy kis pánikon sírva röhögök és hatszor meg tudom nézni. Az Apádra ütök meg nekem olyan…na, na… Nem nevetek, na” - mondta. Hozzátette: bár Ben Stillert remek képességűnek tartja, de ebben a filmben ő “rosszul idétlenkedik”, a film épp tőle nem jó. Viszont úgy gondolja, hogy Woody Allen “zseniálisan idétlenkedik”.

A web2-es korszakban, jórészt a közösségi médiában, az emberektől “elvették” az intim, privát információikat - vélekedik Pesty László. A web3 pedig a decentralizálásról szól, arról, hogy ezt az adatbázist, amit gyakorlatilag mi adtunk oda, visszavesszük, tette hozzá.

Mark Zuckerberget zseniálisnak tartja, “csak a hasznosságáról nem vagyok meggyőződve”.

A teljes adás itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés