Putyin él vagy sem?

Nemzetközi
Hirdetés

Sokan felkapták a fejüket Zelenszkij nyilatkozatára Davosban, a Világgazdasági fórumon, mely szerint nem igazán tudja, hogy ki hozza a döntéseket Moszkvában, és szerinte nem zárható ki az sem, hogy meghalt Vlagyimir Putyin. Szerinte, aki a nyilvánosság előtt megjelenik, az egészen biztosan nem az orosz elnök.

Ezzel kapcsolatban Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője azt mondta a Spirit FM Aktuál műsorában, hogy Putyin halálát nem lehetne titokban tartani, ez szerinte egyáltalán nem reális, sem az, hogy hasonmás szerepelne Putyin helyett.

„Ez egy kicsit érdekes kijelentés volt Zelenszkij részéről, valószínűleg már nagyon fáradt, ez inkább csökkenti Zelenszkij elnök hitelességét, ha ilyet mond. Az más kérdés, hogy nem tudjuk, milyen az egészségi állapota” – jegyezte meg a szakember.

Demkó Attila megjegyezte: rendkívül jól őrzött Oroszországban Putyin egészségi állapotának kérdése. Szinte egy évvel ezelőtt nagyon komoly nyugati lap is leírta, hogy különféle rákban szenved. Eltelt egy év, hosszabb időre nem tűnt el, voltak ugyan eltűnései Putyinnak, amit lehet kezeléssel magyarázni, de nem látható olyan jel rajta, hogy nagyon komoly betegsége lenne.

„Én nem vagyok orvos, de megnézek majdnem minden Putyin szereplést. Nem látom azt, hogy beteg, de az biztos, ha az is, akkor ez egy krónikus és nem egy életet, azonnal fenyegető állapot” – összegzett az MCC Geoploitikai Műhelyének vezetője.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés