Puzsér: a DK, mint brand nagyjából annyit ér, mint egy rohadt narancs?

Belföld
Hirdetés

Puzsér Róbert szerint a Fidesz bukása nem képzelhető el a DK bukása nélkül, és a DK bukása sem a Fidesz bukása nélkül.

A választásokon nem csak hagyományos értelemben vett politikusok indulnak, celebek, tévések és korábbi sportolók is rendszeresen feltűnnek a jelöltek között, akik karrierjük során megszerzett ismertségüket és népszerűségüket próbálják szavazatokra váltani. Így lesz ez a június 9-i önkormányzati- és EP-választáson is. A Fidesz korábban is előszeretettel indított ismert sportolókat és olimpiai bajnokokat. Szombathelyen az olimpiai aranyérmes és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvetőt, Pars Krisztiánt veti be a Fidesz a hivatalosan függetlenként induló, de DK-s kötődésű Czeglédy Csaba ellen a Derkovits-lakótelep nyugati részét magába foglaló 4. számú egyéni választókerületben. A budapesti II. kerületben is egy volt sportolóban bízik a Fidesz. Dombi Rudolf, a 2012-es londoni aranyérmes kajakos lesz a 2019-ben győztes MSZP-s Őrsi Gergely kihívója.

Egyre több parlamenti pártnak a jelöltje indul kvázi civilként, függetlenként - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Megkérdezte, hogy például Czeglédy Csaba miért indul függetlenként, amikor ezer szállal kötődik a DK-hoz? Talán csak nem az az oka, hogy a DK, mint brand nagyjából annyit ér, mint egy rohadt narancs? Valamint a fideszes jelölteknél is egyre gyakoribb az, hogy álcivilként, álfüggetlenként indulnak el - tette hozzá. Szerinte a Fidesz bukása nem képzelhető el a DK bukása nélkül, és a DK bukása sem a Fidesz bukása nélkül.

Egri Viktor itt megjegyezte, hogy nagyon szeretné előtte megélni, hogy Orbán Viktor nem saját magát jelöli miniszterelnöknek egy választás előtt, hanem a feleségét.

A DK-val kapcsolatban ugyanakkor szerinte “egy csomó bűnt csak feltételezhetünk, amit a Fidesz véghez is vitt”. Gondol itt a demokrácia leépítéséről. Ekkor Puzsér megkérdezte: mennyire számít demokratikusnak a költségvetési adatok és konvergenciaadatok meghamisítása, a magyar választók becsapása, az Európai Unió és a parlament, ráadásul a saját frakció megtévesztése? Egri Viktor egyetért abban, hogy ezek tényleg rosszak, de amit nagy különbségnek tart, hogy a 73 százalékos MSZP-SZDSZ parlamenti aránnyal sem akartak új alkotmányt csinálni, nem akarták annyira megváltoztatni a rendet, hogy leválthatatlanok legyenek.

Hirdetés
Hirdetés