Puzsér a Horn Gyula sétányról: "felháborító!"

Belföld
Hirdetés

A Fővárosi Kormányhivatal felszólította a fővárost, hogy változtassa meg a XIII. kerületi Horn Gyula sétány nevét. A főispán egy más témában született MTA-állásfoglalásra hivatkozik. A főváros április végén tárgyalhatja a kérdést, de ha nem változtatja meg a döntését, a bíróság mondhatja ki a végső szót. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy reagált: nem lett volna szabad a diktatúra politikai vezetőinek bármilyen szerepet vállalniuk a rendszerváltás után.

"Szerintem felháborító a Horn Gyula sétány gondolata önmagában, az a helyzet, hogy Horn Gyula személye, és az ő miniszterelnöksége a mi rendszerváltásunk nagy mulasztása" - fogalmazott, hozzátéve: nem lett volna szabad a diktatúra politikai vezetőinek bármilyen szerepet vállalniuk a rendszerváltás után, az, hogy mégis vállalhattak, egy zsarolás következménye.

Mikor a háromoldalú egyeztető tárgyalások zajlottak, az már "a bűn elkövetésének az előszobája volt", itt "a komcsik gyakorlatilag megfenyegették az ellenzéket" - vélekedett a publicista.

Amikor Horn Gyula sétányt neveznek el, akkor az elfogadhatatlant legitimálják és emelik be a nemzeti emlékezetbe Puzsér Róbert szerint. Felidézte: Schiffer András kijelentette, hogy Hornnak jár a közterületi megemlékezés, a publicista ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az "elitnek ez jár (...), az elit összezár".

Hirdetés
Hirdetés