Puzsér a magyar űrhajósokról: ki jut be a villába? Bárki bejuthat a villába!

Belföld
Hirdetés

Bemutatták a Külügyminisztériumban azt a négy űrhajósjelöltet, akik közül kikerül az az ember, aki 2024 és 2025 fordulóján a Nemzetközi Űrállomásra látogat. Van köztük fejlesztőmérnök és ortopéd sebész is. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy vélte: ez egy "reality-élményt" akar adni az embereknek.

"Ha jól tudom, a múltban ezek az űrhajósok mindig pilóták közül kerültek ki" - kezdte a publicista. Szerinte "ez egy népjóléti intézkedés", ez egy reality-élményt akar adni az embereknek.

"Ki jut be a villába? Bárki bejuthat a villába, kisemberek jutnak be a villába, kisemberek naggyá válnak, a hősünkké válik Kapu Tibor fejlesztőmérnők vagy Cserényi Gyula villamosmérnök, ezt az élményt adják nekünk" - fogalmazott.

Szerinte a döntő kérdés, hogy a tesztek során mi mindent tesztelhettek, ami alapján ezeket az embereket választották ki. Mint mondta, ha ő vadászpilóta lenne, "rohadt ideges lenne" erre az eljárásra, mert nyilvánvaló, hogy minden normális helyen vagy egy vadászpilóta, vagy egy bajtársa lenne a kiválasztott.

A publicista azt mondta, minden kommunikációs célra van használva Magyarországon, így ez is.

Hirdetés
Hirdetés