Puzsér a pedofilügyről: a hatalom “ezt az egész mocskot” eltussolni próbálja

Belföld
Hirdetés

Folyamatosan kerülnek elő az újabb és újabb nevek, csontvázak - mondta Puzsér Róbert a bicskei pedofilügyről.

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

A bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért - írja az Átlátszó. Már a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott. 

A tábor szervezői egyébként kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek, és az egyesületük gáláján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökösködött. Kunstár rajtuk kívül egy cégén keresztül további két másik, a Fidesz által támogatott képviselőjelölttel is kapcsolatba hozható.

Az ügyre elsőként a Tisza Párt vezetője, Magyar Péter reagált: a közösségi médiában egykori barátja, Gulyás Gergely lemondását követelte. A Miniszterelnökség később közleményben reagált, amiben azt írták, szerintük kizárólag a táborszervezők felelőssége, hogy kiket hívnak meg támogatott gyermektáboraikba.

Hozzátették Gulyás Gergely mentegetése kapcsán, hogy Semjén Zsolthoz tartozik ez az ügy. Mintha úgy volnának vele, hogy akkor bedöntik őt? - tette fel a kérdést a műsorvezető, Horváth Oszkár az Önkényes Mérvadóban a Spirit FM-en. „Magyar Péter felkészületlenségéről semmi nem mond többet, mint hogy az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez” - idézi a műsorvezető a Miniszterelnökség közleményét. A közleményben említett államtitkárság a Miniszterelnökség szervezetén belül, de a miniszterelnök általános helyetteséhez tartozik. Ezt a pozíciót Semjén Zsolt tölti be, az államtitkár pedig Soltész Miklós. “Nem az a probléma, hogy minden rendben van itt, hanem, hogy más a felelős” - tette hozzá Horváth Oszkár.

“Nem az a probléma, hogy ne mondjon le, hanem hogy ne ő mondjon le” - kontrázott rá Puzsér Róbert publicista. Eszerint nem azt vitatja a hatalom, hogy a lemondásra vonatkozó követelés nem jogos, hanem rossz a címzés - tette hozzá. Ugyanakkor nem reagálnak arra, ami történt - fűzte hozzá Horváth Oszkár.

Kovács 4 Zoli arról beszélt, hogy megnézné, hogy a közigazgatásban dolgozók hány százaléka tudja elhelyezni a vaktérképen, most éppen ki és hol van. Gyorsan hozzátette: bár ők is most erről beszélnek, de egyébként “brutál ez a sztori”.

Puzsér arról beszélt, hogy nem csak a térben van közel Bicske és Felcsút, hanem a hatalmi beágyazottságban is, és jól látható, hogy a hatalom “ezt az egész mocskot” eltussolni próbálja. Nem pedig feltárna, szembesülni vele és felszámolni, ezáltal tisztára mosni saját magát.

Folyamatosan kerülnek elő az újabb és újabb nevek, csontvázak - folytatta Puzsér. Nincs olyan érzése az embernek, hogy a dolgot feltárták volna és tovább lehetne lépni. A mai napig nem adott magyarázatot sem az egykori igazságügyminiszter, sem az egykori köztársasági elnök arra vonatkozóan, hogy miért kegyelmeztek meg Kónya Endrének - hangsúlyozta. Mintha csak azért mondtak volna le, hogy ne kelljen magyarázatot adniuk. Ez szerinte nem következmény, hanem eltussolás, és taktikailag néztek csak szembe az üggyel.

Az is szóba került, hogy Kunstár Béla négy kiskorút molesztált, mégis felfüggesztettet kapott. Ezt az ítéletet nem is érti Kovács 4 Zoli, "nonszensz az egész" - fogalmazott.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: