Puzsér a Völner-ügyről: a NER a maga bulvársajtójában végzi el önmaga leleplezését, mert már ezt sem bízhatja az ellenzékre

Belföld
Hirdetés

A héten a Blikk elkezdte szivárogtatni a Völner-Schadl korrupciós botrány lehallgatott telefonbeszélgetéseit. Az egyik felvételen elhangzik Varga Judit igazságügyi miniszter neve is, és kiderült az is, hogy Schadl György a minisztériumból nem csak Völner Pállal tartotta a kapcsolatot. Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában úgy fogalmazott: most a NER úgy tesz, mintha küzdene a korrupció ellen.

"A NER a maga bulvársajtójában végzi el önmaga leleplezését, mert már ezt sem bízhatja az ellenzékre" - vélekedett Puzsér Róbert. Mint mondta, a NER itt és most szakít azzal a gyakorlattal, hogy az általa végzett intézményesített korrupció az tulajdonképpen a rendszerének lényrgét képezi. Ez nem korrupció, a korrupció az a lopás, de itt van ellenérték: a hűség - fogalmazott.

Hozzátette: most a NER úgy tesz, mintha küzdene a korrupció ellen, és leválaszt a saját intézményes, feudális, hűbéri gyakorlatáról egy szeletet, kinevezi korrupciónak, ami akkor még nem volt korrupció, amikor elkövették, csak amikor Orbán Viktor elengedte annak a kezét, aki a hűbért kapta, abban a pillanatban utólag is visszaminősül korrupcióvá, és leleplezi azt.

A publicista azt mondta: a NER ezzel is azt mutatja, hogy nem csak az EU-ban vannak következményei a korrupciónak, hanem Magyarországon is. Ez azt mutatja, hogy Orbán Viktor elsajátította a veszélyét, a kihívását annak, hogy a népszerűsége, legitimitása a magyarok növekvő terhei nyomán megrendül.

Ami addig vicc volt, az hirtelen irritáció tárgyává válik, és most ezt kell kezelni. Orbán úgy csinál, mintha lenne itthon korrupció, pedig ez nem az, ez hűbér, feudalizmus. Legfeljebb ha Magyarországot jogállamnak tekintenénk, azt kellene, hogy mondjuk, hogy hazánk minden idők egyik legkorruptabb jogállama, de így azt kell mondanunk, hogy Magyarország minden idők egyik legkésőbbi feudalizmusa - fejtette ki.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés